‘Prohibit’ celebrar els gols en el Barça-Madrid

El ministre de Salut tem els efectes del clàssic futbolístic i la possibilitat que es reuneixin massa persones en domicilis, i torna a demanar que es restringeixin les interaccions socials

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la compareixença d'aquest divendres.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant la compareixença d'aquest divendres. Toni Solanelles

A casa i en petit comitè. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, tem els efectes del duel futbolístic entre el Barça i el Madrid d’aquest dissabte a la tarda (16 h.) I la possibilitat que hi hagi domicilis que s’omplin de persones per seguir el clàssic per la televisió i tot relaxant-se les mesures de protecció s’afavoreixi la transmissió del virus. El titular ministerial ha insistit, pel futbol i per les vacances de Tots Sants que algunes famílies inicien avui, que cal restringir les interaccions socials.

Martínez Benazet, en relació amb el futbol, ha afirmat que “em preocupa especialment que la gent s’ajunti per veure el partit en llocs amb poc espai, sense mascareta i amb les efusions dels gols”, les possibles abraçades. Alhora, i en el mateix sentit, ha indicat que amb els crits els aerosols, font de contagi, surten de la boca amb més força i per tant es poden produir infeccions i brots més fàcilment. “No volem tenir d'aquí a una setmana i mitja un fenomen com el que vam tenir fa dues setmanes amb una taxa de reproducció d'1,9", ha indicat el ministre.

El responsable de Salut també ha remarcat, en relació amb el període vacacional que ara s’obre, que tothom pot anar allà on s’escaigui, més si hi ha famílies que tenen una segona residència fora del país. Però ha demanat que “s’han de restringir les interaccions socials” i fer vida amb els menors contactes possibles, si pot ser amb el nucli convivent i sempre mantenint les premisses de la mascareta, la distància i el rentat de mans quan escaigui.

Comentaris (13)

Trending