I a sobre... sense el clàssic

Bars i restaurants del Principat no podran aprofitar la retransmissió del Barça-Madrid per fer caixa: els primers no poden obrir i els segons veuen com el partit començarà just quan han de fer fora els clients que hi hagin dinat

No són bons dies, està clar, pels bars i restaurants del Principat. Les mesures decretades pel Govern el passat 8 d’octubre per intentar frenar l’expansió del coronavirus els han tocat de ple. Els qui tenen sort poden servir dinars i sopars. Els qui no directament no poden obrir. Tot just poden fer servei per emportar. I tots ja tenen clar que dissabte perdran un dels moments on millor caixa poden fer al llarg de l’any: el clàssic entre Barça i Madrid.

El primer duel de la temporada entre els dos grans del futbol espanyol arriba en el pitjor moment possible per al sector de la restauració, que ja dona per fet no el podrà aprofitar. L’hora marcada per a l’inici del partit són les quatre de la tarda -coses de l’interès televisiu que l’encontre aixeca a altres llocs del món-. Per tant, el pitjor moment possible vistes les mesures adoptades pel Govern.

Un problema afegit pot ser que hi hagi llars on s'aplegui gent que no forma part del nucli de convivència per veure l'encontre

Els únicament bars ja sabien des del passat divendres, quan es va anunciar la pròrroga de les restriccions, que se’ls escapava els innegables beneficis econòmics que acostumen a aconseguir posant el partit per a la seva clientela. Els qui tenen llicència de restaurant veuen amb pessimisme com els passarà igual. El duel comença, justament, quan han de començar a fer fora els clients que hagin dinat al local.

“És una mala jugada que el facin a aquesta hora”, reconeixen els propietaris consultats per Altaveu. Alguns, però, volen aclarir exactament fins a quin moment poden tenir clients al local. Sembla, però, que tot just es podria salvar una estona del partit, però no pas tot el clàssic. I tenen clar que és un cop més afegit als rebuts darrerament.

“Si fos a dos quarts de vuit o a les nou ens aniria de conya”, lamenten, tot recordant que és una estona on es fa una caixa molt important, especialment si és de nit, perquè són molts els aficionats que aprofiten per sopar. “T’ajuda a pagar factures”, afirmen.

De retruc, aquesta situació també comportarà un problema per a seguidors de tots dos equips. Aquells que no tinguin contractat el paquet de futbol d’Andorra Telecom no tindran alternativa per veure el duel a casa seva. Bé, alternativa legal, evidentment. El problema, però, podria ser el fet que hi hagi reunions a domicilis on sí que es tingui el paquet, fet que, en certa forma, podria suposar un risc sanitari.   

Comentaris (3)

Trending