La cartera de serveis contemplarà la fibromiàlgia i la fatiga crònica com a malalties

L’objectiu del ministeri de Salut es tenir el catàleg de prestacions i el reconeixement patològic enllestit durant el primer trimestre d’aquest any

Una imatge al·legòrica a la fibromiàlgia.
Una imatge al·legòrica a la fibromiàlgia.

Més val tard que mai. Però Déu n’hi do el retard. Ara bé, durant aquest primer trimestre del 2022 “pot ser factible” l’elaboració definitiva d’una cartera de serveis sanitaris que reconeixerà com a malalties tant la fibromiàlgia com la fatiga crònica. Així ho ha assegurat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha atribuït a la pressió de la pandèmia el retard amb el que va tant el fet d’ultimar la cartera de serveis com el reconeixement patològic.

“Amb la pandèmia les coses es retarden però l’interès meu i del meu equip és que avanci la confecció de la cartera de serveis”, ha afirmat un titular ministerial que ha assegurat que la idea inicial era tenir a final d’any aquest treball fet i que ara s’haurà d’optimitzar els propers mesos. “Pot ser factible durant el primer trimestre d’aquest any”, ha dit Martínez Benazet, que ha deixat clar que "la cartera de serveis contemplarà la fibromiàlgia i la fatiga crònica com unes patologies que requereixen d’unes prestacions sanitàries”, com així han reclamat des de fa molt temps els afectats per aquestes malalties.

“Em sap greu el retard i collaré els equips perquè avancin de forma decidida” en la confecció del catàleg sanitari i el reconeixement de les dues patologies. Abans de l’abril haurien d’estar llestes totes les prestacions així com els circuits i dispositius que estaran a disposició de les persones que pateixen aquestes dues patologies citades.

Etiquetes

Comentaris

Trending