El brot de Sant Vicenç d’Enclar suma una nova defunció i ja són 98 les víctimes de la pandèmia

Un resident de 86 anys mor al centre geriàtric concertat, on tot i ser un búnquer i la professionalitat del personal hi regna el desànim

Accés a la clínica geriàtrica Sant Vicenç d'Enclar.
Accés a la clínica geriàtrica Sant Vicenç d'Enclar. Cristian Cortés

Un resident de llarga estada a Sant Vicenç d’Enclar de 86 anys ha perdut la vida aquesta tarda al geriàtric privat concertat a causa del brot de coronavirus que ha afectat el centre des de la vigília del dia de Reis. Malauradament, el brot s’acosta ja a la desena de morts alhora que les víctimes relacionades amb la pandèmia al Principat són ja 98 amb aquesta nova defunció.

Tot i que és un búnquer -i així ha estat des de l’inici de la crisi sanitària segons que han destacat fonts familiars relacionades amb el centre- i que el personal s’està abocant a tractar els residents amb la màxima cura i professionalitat, a Sant Vicenç d’Enclar fa dies que hi regna el desànim i la tristesa. A més, el virus no només s’ha acarnissat amb els interns -només una resident que havia passat la malaltia durant la primera onada se n’ha salvat ara- sinó que també ha tingut un alt impacte en la plantilla, que a poc a poc es va recuperant.

Són 98 les defuncions oficials vinculades amb la crisi sanitària des que aquesta es va iniciar el març. Hi ha en marxa un estudi per mirar d’aclarir i destriar, ni que sigui a efectes científics, quants dels morts ho han estat directament per la Covid i en quins casos, per contra, el virus ha sigut un element secundari en el desenllaç fatal de les víctimes. Excepte el difunt anunciat aquest dilluns -de 56 anys, però amb una greu malaltia que el virus s’hauria encarregat de reviscolar-, malauradament les persones que estan morint en aquesta fase que enllaça la segona amb la tercera onada són persones que sobrepassen, de llarg, els 70 i fins i tot els 80 anys.

Instant de la vacunació d'un membre del cos de bombers.

Relacionat

Els nous positius es mantenen per sota dels 50 però hi ha tres ingressos més a l’hospital

A Sant Vicenç d’Enclar encara hi queden persones amb un estat molt fràgil, donin positiu o ja no al coronavirus. I també algunes de les persones ingressades a la planta Covid del Cedre experimenten un estat de salut molt delicat. Actualment, al centre sociosanitari públic hi queden, segons les dades oficials facilitades pel Govern aquesta tarda, vuit hospitalizats: dos procedents de Salita, dos de Sant Vicenç d’Enclar, un de la residència de L’Albó i tres que hi van arribar després de passar pel servei d’Urgències.

Comentaris

Trending