Els nous positius es mantenen per sota dels 50 però hi ha tres ingressos més a l’hospital

Salut ha detectat 42 casos de coronavirus en les darreres hores, xifra que manté la línia de moderació en l’expansió de la malaltia dels últims dies, tot i un repunt de la pressió sobre el sistema sanitari

Instant de la vacunació d'un membre del cos de bombers.
Instant de la vacunació d'un membre del cos de bombers. SFGA/J.A.VILADOT

Salut ha detectat en les darreres hores 42 pacients amb coronavirus. D’aquesta forma, es manté la tendència a una certa moderació en els nous contagis dels darrers dies. Tot i això, hi ha tres nous ingressos a planta a l’hospital. Al mateix temps, hi ha una petita davallada en el nombre de casos considerats actius i en el d’aules afectes al sistema educatiu.

Així es desprèn del balanç sanitari fet públic des del Govern. Els 42 nous contagis situen en 9.638 el nombre total de persones que, des del març, han estat infectades amb el coronavirus. 8.774 han superat la malaltia, metre que es manté la xifra oficial de 97 defuncions.

Segueix avançant la campanya de vacunació: ja són 667 les persones que han rebut la primera dosi del vaccí subministrat per Pfizer

Pel que fa als casos actius, hi ha una petita disminució en comparació a la dada de dilluns. S’ha passat de 775 a 767. És a dir, vuit menys. D’aquests 35 es troben a l’hospital de Meritxell, on en les darreres hores hi ha hagut tres ingressos. Tots tres a planta, on eleven a 23 el nombre de pacients, mentre que dotze més continuen a la unitat de cures intensives, onze d’ells ventilades mecànicament.

Per altra banda, al Cedre hi ha estabilitat. A la seva planta Covid es mantenen interns vuit padrins. Dos d’ells provenen del brot de Salita i dos més del de Sant Vicenç d’Enclar. Una altra persona es va contagiar a la residència l’Albó i tres més van ser derivades des del servei d’urgències de l’hospital.

Al centre sanitari és on se centra ara la campanya de vacunació. Durant el dilluns, es va inocular la primera dosi del vaccí a 91 professionals de la Salut en diferents àmbits com metges, infermers, auxiliars o responsables de transport. Per tant, ja són 667 les persones que han rebut la vacuna de Pfizer al Principat.

També hi ha una certa millora en el sistema escolar. De les 67 aules que tenien algun o tots els alumnes confinats a domicili s’ha passat a 63. D’aquestes, 21 ho estan completament, mentre que en 42 són només alguns dels estudiants els qui es troben aïllats. A banda, hi ha 39 grups més (dilluns eren 45) en situació de vigilància passiva.

Etiquetes

Comentaris

Trending