Queda en llibertat sota fiança el conductor causant del xoc mortal de la Massana

L’home, de 69 anys, està acusat d’un homicidi per imprudència i de manera preventiva se li ha retirat el carnet de conduir 

-
-
L’home que conduïa el Mercedes que va originar el xoc mortal de la Massana ha quedat en llibertat amb càrrecs i sota fiança després de passar a disposició judicial. De manera preventiva se li hauria retirat el carnet de conduir. De fet, l’home, un conegut empresari ordinenc de 69 anys, ha estat molt temps sense conduir arran d’una greu dolença soferta i ara s’havia tornat a posar al volant.

La policia ha passat l’arrestat a disposició judicial poc després del punt del migdia. El processat ha estat a la seu judicial poc més de quatre hores i després ha recuperat la llibertat, les fonts consultades no han pogut precisar la quantitat de la fiança imposada, d’uns quants milers d’euros i que tindria cinc dies per abonar. L'acusat conduïa un dels tres implicats, el que em va sortir més ben parat però, alhora, el que va originar el sinistre mortal.

En tot cas, l’arrelament de l’home al país -que elimina qualsevol perill de fugida- i la retirada del permís, que impossibilita la reiteració del delicte, són dos dels arguments que hauria usat la batlle en decidir deixar en llibertat provisional el causant del gravíssim accident que hi va haver a la sortida de la Massana en direcció a Ordino. La policia el va detenir per una doble acusació: un delicte d’homicidi per imprudència i un delicte de lesions també per una actuació imprudent.

Va ser clau per a l’arrest l’observació de les imatges gravades per les càmeres de Mobilitat, que no deixaven lloc a dubte que l’home havia fet una maniobra amb el vehicle que el va portar a envair el carril contrari, el de baixada, pel qual circulaven correctament tant el Suzuki Ignis com la Volkswagen California, que són els dos vehicles que van sortir més malparats de tot plegat. La conductora de l’Ignis va morir pràcticament a l’acte.

La Batllia haurà de completar en les properes setmanes o mesos la resta d’anàlisis que cregui escaients en el marc de la instrucció del cas. L’home, aclaparat i emocionalment molt afectat segons diverses fonts, hauria al·legat que la fatiga el va portar a la confusió de pitjar l’accelerador davant d’una situació de la circulació que requeria, en principi, frenar.

 

Zona on hi va haver el mortal accident, aquest migdia.

Relacionat

Els veïns lamenten l’alta sinistralitat a la sortida de la Massana
-

Relacionat

Una veïna d’Encamp mor en el brutal xoc de la Massana originat per un avançament imprudent

Comentaris (6)

Trending