Una veïna d’Encamp mor en el brutal xoc de la Massana originat per un avançament imprudent

El conductor del cotxe que avançava amb línia contínua ha estat detingut acusat d’un homicidi per imprudència i de causar lesions a la dona que pilotava el tercer vehicle implicat

-
-
Una veïna d’Encamp de 53 anys ha perdut la vida en el brutal xoc que hi ha hagut aquest migdia a la Massana, que ha implicat tres vehicles. L’origen del mortal accident ha estat l’avançament que realitzava en una zona on era prohibit fer-ho el cotxe que ha patit menys conseqüències arran del sinistre. El conductor d’aquest cotxe, un conegut empresari ordinenc de 69 anys, ha estat detingut. La tercera afectada, resident de 36 anys, també ha patit ferides que l’han obligat a ser traslladada a l’hospital però que no presenten una gravetat extrema.

L’accident ha succeït a 1/4 d’1 del migdia a la carretera general CG-3, a l’altura del quilòmetre 5,9, a proximitat tant de la caserna dels bombers de la parròquia massanenca com de l’hipermercat DIA que hi ha al mateix indret. Aparentment, i en aclarir totes les circumstàncies estan treballant els especialistes en atestats de la policia, un Mercedes Benz S 600 que circulava en direcció a Ordino hauria estat fent un avançament imprudent en un indret en línia contínua. Arran d’aquesta maniobra ha col·lidit amb el Suzuki Ignis que pilotava la dona que ha resultat morta.

El fregament entre el Suzuki i el Mercedes ha fet que el primer perdés completament el control i acabés impactant contra una furgoneta Volkswagen California que conduïa la resident de 36 anys ferida. Tant l’Ignis com la furgoneta han quedat molt malmesos, especialment el cotxe que conduïa la veïna d’Encamp, que ha impactat contra el mur de protecció de la calçada i ha caigut lateralment damunt la barrera de protecció per als vianants. La dona ha mort pràcticament a l’acte.

L’accident ha obligat a tallar la circulació en els dos carrils de la circulació durant unes tres hores. Mentrestant, tant per anar al centre del país des d’Ordino com per pujar a la parròquia ordinenca calia passar o bé per Anyós o bé per l’Aldosa de la Massana. Tot plegat ha generat unes retencions molt notables que una vegada s’ha reobert la CG-3 al trànsit habitual, a partir d’1/4 de 4 de la tarda, han anat desapareixent fins a normalitzar-se a poc a poc la situació.

El Mercedes implicat en el xoc s’ha aturat una mica més en amunt, en direcció a Ordino, quan el xoc entre l’Ignis i la Volkswagen California ja havia succeït. Després de les primeres indagacions dels investigadors policials, el conductor, resident -de fet, tant els cotxes com les persones malauradament implicades eren tots del país-, del Mercedes ha estat detingut acusat d’un homicidi per imprudència i de lesions per imprudència. Els agents del grup d'investigació d'accidents de trànsit continuen treballant per determinar les causes exactes del sinistre.

Etiquetes

Comentaris (16)

Trending