Els veïns lamenten l’alta sinistralitat a la sortida de la Massana

L’església de Santa Eulàlia d’Encamp acollirà el funeral per la dona morta en l’accident en què es van veure implicats tres vehicles

Zona on hi va haver el mortal accident, aquest migdia.
Zona on hi va haver el mortal accident, aquest migdia.
Els veïns de la zona on hi va haver aquest dilluns un accident que va resultar mortal, a la sortida de la Massana, lamenten l’alta sinistralitat que experimenta el tram. Tot i les càmeres de Mobilitat que hi ha situades per aquells vorals, la velocitat amb que surten els vehicles una vegada passat el tram més urbà massanenc molt sovint és excessiva. Diversos veïns recordaven els diferents sinistres nefastos que hi ha hagut al tram alhora que ‘celebraven’, entre cometes, que cap vianant passegés per la voravia quan hi va haver el xoc.

La Batllia haurà de decidir en principi avui sobre el conductor del Mercedes que hauria estat el causant del sinistre. Les càmeres de Mobilitat haurien estat de gran valor per als experts en accidents de trànsit de la policia per mirar d’aclarir què va succeir. Les fonts consultades, sense entrar en detalls concrets, han reiterat que el que és clar és que el cotxe de l’home detingut, un empresari andorrà resident a Ordino de 69 anys que, justament, es dirigia cap a la seva parròquia, va fer una maniobra que el va portar a envair el carril contrari en un indret amb línia contínua.

De velocitat clarament excessiva no n’hi hauria hagut per cap dels implicats. La dona que acabaria perdent la vida, que conduïa un Suzuki Ignis, va intentar esquivar el cotxe que li venia de cara i amb el qual va fregar lateralment. Entre el ròssec i el cop de volant va anar a espetegar contra la protecció dels vianants de la voravia i això va propulsar el vehicle a impactar contra la Volkswagen California també afectada i que com l’Ignis circulava en direcció al centre del país.

El cotxe que conduïa la finada va impactar i va quedar bolcat damunt una voravia en què hi solen transitar força vianants; per sort no va atrapar ningú aquest dilluns al migdia

El Suzuki en què viatjava la difunta va bolcar lateralment damunt la voravia i la protecció. Per sort, com admetien aquest matí veïns de la zona, en aquell moment no hi passava cap vianant. I això que la zona on hi va haver el sinistre queda a tocar d’una parada de bus amb marquesina inclosa i que en aquell tram sovint hi passeja gent. Persones que hi fan esport, persones que surten a treure l’animal o gent que resident a la Massana va a fer la compra a l’hipermercat que queda just davant del punt on hi va haver l’accident.

D’aquí que en aquest sentit, els veïns estan alleujats. Però, alhora, reclamen a les autoritats que adoptin els mitjans escaients per evitar sinistres com el mortal d’aquest dilluns. Alhora recorden als conductors que circulin amb prudència. Els excessos de velocitat, que en principi no van tenir una influència destacada en aquesta ocasió, hi són habituals. Segons algunes fonts, el conductor detingut s’hauria despistat pensant que s’iniciava un doble carril. En tot cas, les causes exactes les haurà de determinar l’atestat policial que quedarà en mans del batlle que porti el cas.

El que és clar, segons diverses fonts, és que l’home va donar negatiu al control d’alcohol i tòxic i que tampoc no va patir cap alteració de salut, una qüestió que tractant-se de l’historial mèdic de l’home també es va tenir en compte. El conductor no hauria estat conscient ni tan sols d’haver originat el fort sinistre, tot i que hauria acabat aturant-se a pocs metres de la col·lisió en sentir els tocs de clàxon d’altres conductors.

La dona morta, de 53 anys i força coneguda a Encamp, on residia des de feia molt temps, rebrà el darrer comiat aquest dimecres. De les 10 del matí a poc després de les 2 de la tarda es farà la vetlla al tanatori encampadà. Posteriorment, a les 4 de la tarda, es farà la missa funeral a l’església parroquial de Santa Eulàlia. La mort de la dona ha commocionat a la urbanització el Balcó del Solà i també a l’Esbart Sant Romà, on balla la filla gran de la finada. L’entitat ha suspès en senyal de dol l’actuació que tenia programada per aquest dijous al Prat Gran.

-

Relacionat

Una veïna d’Encamp mor en el brutal xoc de la Massana originat per un avançament imprudent

Comentaris (4)

Trending