Primera nevada generalitzada i necessitat d’equipaments a partir d’Encamp i la Massana

A les cotes altes, el gruix de neu és d’entre quinze i vint centímetres; l’enfarinada també ha arribat a les parròquies centrals sense generar problemes

Una imatge d'Ordino Arcalís, on a banda de la neu, el vent hi continua fent acte de presència.
Una imatge d'Ordino Arcalís, on a banda de la neu, el vent hi continua fent acte de presència.
Encara que hores d’ara la neu cau molt dèbilment a les cotes més altes, durant aquesta matinada s’ha viscut la primera nevada generalitzada de la temporada. L’entrada d’aire fred que es va començar a produir ahir al matí ha acabat deixant pas a la neu a darreres hores de la nit i durant la matinada ha deixat entre 15 i 20 centímetres a les cotes més altes, a partir dels 1.700 metres. Ara per ara són necessaris els equipaments a partir d’Encamp i la Massana. I a les vies d’accés a França.

L’arribada de la neu, que també ha fet acte de presència en forma de poc més que una enfarinada a les parròquies centrals, on es pot circular amb normalitat i fluïdesa i els equips de conservació de carreteres les han deixat totalment practicables, està sent especialment celebrada a les estacions d’esquí, que patien ja de veritat per la falta de ‘material’. Malgrat que l’anunci d’una davallada de temperatures ja permetia fer neu artificial, el fet que a més a més hagi nevat i encara ho estigui fent encara que sigui molt poquet fa canviar la cara dels responsables dels camps de neu.

Una imatge de la situació que presentava aquest matí Canillo. | RICARD RIBA / TWITTER

No s’espera, però, que l’emblanquinada vagi a gaire més. Les previsions meteorològiques, de fet, indiquen que a partir del migdia s’obriran clarianes i els flocs que puguin caure abans d’aquesta hora deixaran de caure. El protagonista serà el vent, que bufa amb força i que contribueix a incrementar la sensació de fred. Les temperatures han davallat notablement les darreres hores i es deixa sentir. Es nota.

Una imatge de l'aparcament horitzontal exterior del Fener, a Andorra la Vella, aquest matí, emblanquinat.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending