“Volem una Andorra forta i justa”: Carine Montaner tira endavant el seu partit

Andorra Endavant protocol·laritza els seus estatuts i fonamenta els seus principis en la llibertat, la participació ciutadana, la responsabilitat, la transparència veritable, la separació de poders i la meritocràcia

Els tres fundadors del partit: Noemí Amador, Carine Montaner i Marcos Monteagudo.
Els tres fundadors del partit: Noemí Amador, Carine Montaner i Marcos Monteagudo. ANDORRA ENDAVANT

Andorra Endavant, la formació política gairebé unipersonal la consellera no adscrita Carine Montaner, avança. El partit ha protocol·laritzat davant de notari els seus estatuts, tot fonamentant els seus principis en la llibertat, la participació ciutadana, la responsabilitat, la transparència veritable, la separació de poders i la meritocràcia. “Volem una Andorra forta i justa”, ha afirmat Montaner.

Com ja va anunciar la consellera el març, l’actual parlamentària serà la presidenta de la formació; Noemí Amador Perez, professora d’anglès de segona ensenyança del sistema educatiu andorrà, serà la vicepresidenta; i l’empresari-gestor escaldenc Marcos Monteagudo exercirà la secretaria general. Tots tres constitueixen l’executiva fundacional.

La parlamentària parafraseja Abraham Lincoln per trobar lema d’Andorra Endavant: “La democràcia és el govern del poble, pel poble i per al poble”

En un comunicat, Andorra Endavant anuncia que l’ADN del partit es basa en sis elements fonamentals: la llibertat de les persones com a dret fonamental malmès en aquest període Covid, dret que defensarem a capa i espasa; la participació ciutadana anomenada també democràcia participativa per tornar a donar el poder al poble andorrà fomentant referèndums freqüents sobre les qüestions essencials de país; i la responsabilitat amb una llei de responsabilitat política. 

També la transparència veritable i no de cara a la galeria; la separació de poders via una reforma profunda per garantir la independència de la justícia; i la meritocràcia fomentant mecanismes per evitar l’amiguisme massa present en l’administració pública. El repte d’Andorra Endavant és servir el poble andorrà. “Volem una Andorra forta i justa”, ha manifestat la presidenta, que ha recordat que la nació és el poble i no els seus dirigents. Explica que els dirigents d’un país són només els empleats del poble durant un mandat. Finalitza la seva aportació citant la frase d’Abraham Lincoln com a lema d’Andorra Endavant: “La democràcia és el govern del poble, pel poble i per al poble”

Carine Montaner als estudis d'RNA.

Relacionat

Carine endavant, Andorra Endavant

La vicepresidenta, Noemí Amador, afegeix que “volem fer una política justa, inclusiva i participativa” anuncia que la seva preocupació principal serà els joves que passen per moments complicats en aquest context difícil de la Covid. Posa èmfasi sobre el tema de l’educació innovadora per preparar els joves al món canviant i complex en el qual estem vivint”. Finalment, el secretari general, Marcos Monteagudo, afirma que “des d’Andorra Endavant volem un territori on els drets i les llibertats de les persones siguin respectats al 100%”. Insisteix sobre l’agilització dels tràmits de l’administració pública tot i privilegiant la interacció humana entre l’usuari i l’administració pública. “Cal donar serveis als ciutadans”.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending