Ubach acusa Espot de portar Andorra cap a la seva destrucció per convertir-la en una plaça financera

El secretari general de l’USd’A titlla de “desafortunades” les declaracions d’Espot sobre el creixement econòmic del país i que els treballadors hauran de viure fora i també carrega contra els empresaris “perquè no saben el que estan fent”

El secretari general de l'USd'A, Gabriel Ubach
El secretari general de l'USd'A, Gabriel Ubach

El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra, Gabriel Ubach, ha titllat de “desafortunades” les declaracions del cap de Govern, Xavier Espot, en què assegurava que “si el país vol continuar creixent econòmicament hi haurà mà d’obra que haurà de viure a les zones frontereres”. Lamenta que es vulgui convertir el Principat en un país de multimilionaris i assegura que fa temps que ha deixat de ser atractiu per venir a treballar.

Ubach assegura que les polítiques que està duent a terme l’executiu “ens aboquen a la destrucció del país i es busca convertir Andorra en una plaça financera com Mònaco”. Té clar que aquest és el projecte de DA i critica la congelació salarial que es va aplicar en el seu moment “perquè la gent no pugui viure”.

“Als empresaris els va bé que hi hagi treballadors extracomunitaris perquè no els importa viure en pisos pastera”

Té clar que “fa temps que no és atractiu venir a Andorra perquè només amb el preu dels lloguers la mà d’obra haurà de marxar i després hi ha el tema dels salaris”. En aquest sentit, també carrega contra els empresaris perquè “no s’adonen el què estan fent i el temps ens donarà la raó”. Considera que “els va bé que hi hagi treballadors extracomunitaris perquè els salaris que es paguen aquí són molt elevats si ho comparem amb els del seu país d’origen i no els importa viure en pisos pastera”.

Xavier Espot atenent els mitjans ara fa unes setmanes.

Relacionat

Espot: “Si volem continuar creixent part de la nova mà d'obra haurà de viure en zones frontereres”

Ubach lamenta que “Andorra no sigui un país d’acollida com ho havia estat fins fa poc i només s’acullen grans capitals de diners”. Per això, insisteix que “la gent haurà d’anar a viure de Coll de Nargó en avall perquè a la Seu d’Urgell serà impossible viure-hi”. En aquest sentit, ha tornat a demanar un estudi sobre el cost de la vida i que “mai ningú s’ha atrevit a fer”.

Des de l’Altaveu s’ha demanat el parer de la Confederació Empresarial Andorrana sobre les declaracions de Xavier Espot sobre aquesta qüestió, però s’han limitat a dir que no farien valoracions.

Comentaris (18)

Trending