El PS retreu Gili que no parli amb la nova executiva les “divergències” que han provocat la baixa

La formació, a través d’un comunicat, expressa “sorpresa” perquè entenien que la sortida no es faria ferma fins a tractar l’afer amb la direcció del partit sorgida del congrés

Comentaris

Un instant del congrés del PS celebrat dissabte.
Un instant del congrés del PS celebrat dissabte. PS

El Partit Socialdemòcrata ha admès, a través d’un comunicat, que la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, havia presentat la seva baixa com a militant ara fa un mes. Tot i això, des de la formació asseguren que, llavors, es va arribar a un acord pel qual les “divergències” expressades per la mandatària comunal es debatrien en el congrés de dissabte i amb la voluntat d’intentar reconduir-les amb la nova executiva. Des de la formació s’assegura que es pensava que, fins llavors, la sortida no seria efectiva.

En el comunicat, el PS “lamenta” que Gili “hagi decidit fer un pas al costat dins de la formació”, tot i que, segons les paraules de la cònsol, ha quedat clar que el que ha fet és deixar el partit. S’afirma també que “les diferències s’havien tractat fa un temps”, que s’havia rebut la petició de baixa i que “es va acordar que la qüestió es tractaria després de la celebració del XVIIIè Congrés ordinari i amb la nova junta executiva una vegada estigués constituïda”. Per això, s’expressa la “sorpresa” que ha provocat les declaracions efectuades aquest dilluns per Gili i es “lamenta la precipitació de la seva decisió”.

Rosa Gili, atenent els mitjans de comunicació.

Relacionat

“Fa un mes vaig presentar la baixa al PS”

També s’indica que “més enllà de discrepàncies puntuals que s’hagin pogut presentar vinculades a qüestions de política nacional que confronten amb les comunals, el partit no ha rebut durant aquest temps cap de les divergències que expressa Gili i que no ho ha fet pales a cap òrgan”. A la vegada, es critica que “la situació es podria haver compartit en el congrés, ja que hagués estat el lloc idoni per expressar aquests neguits”. Des del partit també “es vol comunicar que els diferents òrgans es reuniran pròximament per comentar i debatre la qüestió i continuar plantejant solucions per defensar un projecte i una ideologia que segueixen sent compartits”.

Etiquetes

Comentaris

Trending