“Fa un mes vaig presentar la baixa al PS”

Rosa Gili confirma el trencament amb la formació socialdemòcrata, que atribueix a “divergències” de “fons i forma” especialment amb l’actuació del grup parlamentari

Rosa Gili, atenent els mitjans de comunicació.
Rosa Gili, atenent els mitjans de comunicació.

Rosa Gili ha confirmat que el trencament amb el Partit Socialdemòcrata no només és un fet sinó que, a més, no és d’ara. La cònsol major d’Escaldes-Engordany va presentar la baixa com a militant fa un mes. La mandatària ha argumentat una decisió “complicada” pel “distanciament” i les “divergències” existents amb el nucli dur de la formació, especialment amb algunes actuacions del grup parlamentari, al mateix temps que ha garantit que al comú “no canviarà res” i se seguirà aplicant “el programa amb el qual ens vam presentar”.

L’absència de Gili al congrés del PS celebrat dissabte ha acabat per fer públic un cisma entre la política escaldenca i la formació, amb la qual ha estat fins a tres legislatures consellera general i que va liderar en el seu assalt al comú. Un trencament que, ha explicat, ve de lluny. Fins i tot de les mateixes generals del 2015. Aquest, però, s’havia anat eixamplant els darrers temps. Sense voler entrar en detalls, la cònsol ha posat en relleu que “al comú hi ha coses que es veien de forma diferent al Consell General”.

Fonts consultades per Altaveu ha posat d’exemple el treball que s’estaria fent des del parlament amb la modificació legislativa de la Llei de Finances Comunals. Un aspecte que hauria provocat tensió seria el fet que no es consultés a la corporació sobre aquests possibles canvis. També hi hauria diferències “de forma”, com ara l’ús que des del partit es volia fer de les aportacions que feien els càrrecs electes escaldencs.

Rosa Gili en un dels molts actes en què darrerament ha assistit com a cònsol.

Relacionat

El congrés del PS evidencia la fractura entre Gili i bona part del seu equip comunal amb el partit

Al final, tot va acabar petant fa unes setmanes. “Qui em coneix sap que sóc blanc o negre; que em moc malament en els intermedis”, ha indicat Gili, per remarcar que “quan hi ha aquest tipus de divergències, alguna cosa s’ha de fer”. I la decisió, “difícil i meditada”, va ser presentar la baixa. Ha admès que per intentar evitar que tirés endavant la marxa, se li va oferir ser primera secretària de la formació, proposta que va refusar per falta de “temps i força”.

També ha deixat clar que la seva sortida del PS no variarà la forma de governar el comú. En aquest sentit, ha recordat que, de fet, dels nou consellers escollits, només dos eren militants -ella i Cèlia Vendrell-. Així, ha afirmat que “no canviarà res; sóc la mateixa Rosa de sempre i em regeix el programa amb el qual ens vam presentar”.

La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili

Relacionat

“La possible fractura al PS no afectarà l’equip comunal d’Escaldes”

Sobre el seu futur polític, Gili no s’ha volgut pronunciar. Assegura que, de moment, no ha tingut temps de pensar, per exemple, si hi ha l’opció de crear alguna nova formació, ni que sigui d’àmbit parroquial. “No tinc el cap en aquestes coses. HI ha molta feina a fer en qüestions comunals”, ha indicat. També ha afirmat que, per ara, des del PS ningú se li ha dirigit per reclamar-li el càrrec. En aquest sentit, ha volgut remarcar que hi ha una diferència amb el que seria tenir un escó al Consell General.

També ha volgut obrir la porta a poder recuperar una certa relació amb el PS. “No descarto parlar-hi més endavant”, ha comentat. De fet, ha volgut destacar que “encara hi tinc molt bons amics” i “estem oberts a parlar amb qui sigui i amb totes les persones” de la formació que ho desitgin.

-seguirà ampliació-

Comentaris (12)

Trending