PS i Progressistes rebaixen la tensió a Encamp situant Aaron Comella en el setè lloc de la nacional

El comitè local d’SDP està satisfet de la inclusió del seu candidat a la llista general de l’aliança socialdemòcrata, que tindrà entre els suplents, representant Agrupament Encampadà, Elisabet Pirot

Assistents al consell nacional extraordinari d'SDP, amb Aaron Comella a la dreta de la imatge.
Assistents al consell nacional extraordinari d'SDP, amb Aaron Comella a la dreta de la imatge. progressistes-sdp

El Partit Socialdemòcrata (PS) i Progressistes-SDP han rebaixat la tensió que havia sorgit els darrers dies entre ells arran de l’acord dels primers amb Agrupament Encampadà i la composició de la llista territorial. Aaron Comella, el candidat elegit pel comitè parroquial progressista per anar a la llista encampadana, finalment ocuparà el setè lloc a la candidatura nacional de l’aliança socialdemòcrata.

Diverses fonts han mostrat la seva satisfacció perquè la veu del comitè nacional encampadà de Progressistes estigui representat a la llista nacional. La formació, que hauria quedat al marge de la candidatura confeccionada pel PS i Agrupament Encampadà en no acceptar que el seu candidat fos suplent i, tampoc, aliar-se amb una formació que es considera “excessivament de dretes”, ha optat finalment per no elaborar una llista pròpia a la territorial d’Encamp.

Membres del comitè local d'SDP han acudit al comú a cercar els formularis per a una eventual llista en solitari.

Relacionat

El pacte entre PS i Progressistes a Encamp trontolla amb la irrupció d’Agrupament Encampadà

Hores d’ara és complicat malgrat que el comitè parroquial hauria rebut alguns oferiments per poder reforçar una eventual candidatura de sensibilitats encampadanes que, suposadament, no es veuen representades ni en la llista demòcrata ni en la que han configurat el PS i Agrupament Encampadà. No obstant això ara ja no és prioritària la configuració de la candidatura parroquial perquè el comitè se sent representat a la nacional.

Agrupament Encampadà va concórrer a les comunals del 2019 amb SDP.

Relacionat

Agrupament Encampadà es compromet a no investir Espot com a cap de Govern

En tot cas, en un consell nacional extraordinari celebrat aquest migdia a la seu del partit, SDP no ha validat pas cap llista territorial a Encamp i sí que ha donat llum verda tant al cinquè i al setè llocs de la nacional ocupats per Laia Moliné i Aaron Comella igual com la presència en les territorials, amb Marian Sanchiz a Andorra la Vella, Elisabet Zopetti a Escaldes o Josep Roig a Sant Julià. L’acord amb l’entorn d’Enric Dolsa a Ordino tampoc no acaba de satisfer.

Pel que fa a la llista conjunta entre PS i Agrupament Encampadà, aquesta darrera formació ha acordat que sigui Elisabet Pirot la suplent que han d’aportar a la candidatura. Serà, per tant, una nova experiència per qui ja fou consellera del comú  entre 2007 i 2011, justament amb la majoria socialdemòcrata que encapçalava Miquel Alis. A les eleccions comunals del 2015 i del 2019 també va formar part de les llistes. Primer, com a independent en la proposta del PS que comptava com a número 2 amb Pere Marsenyach -suplent a la llista d’Units pel Progrés, la branca de Demòcrates a la parròquia. I fa quatre anys, ja amb Agrupament, com a 10.

Comentaris (9)

Trending