Agrupament Encampadà es compromet a no investir Espot com a cap de Govern

El PS i la formació parroquial encampadana reiteren el seu acord per a la candidatura parroquial deixant al marge Progressistes-SDP, que aquest divendres va anunciar que si el seu candidat no ocupava el número 2 de la llista trencava el pacte a nivell local

Agrupament Encampadà va concórrer a les comunals del 2019 però no ho farà ara.
Agrupament Encampadà va concórrer a les comunals del 2019 però no ho farà ara. AGRUPAMENT ENCAMPADÀ

Agrupament Encampadà es compromet a no investir el candidat de Demòcrates -en aquest cas, molt probablement, Xavier Espot- com a cap de Govern i sí donar el seu suport a Pere López en cas que aquest, gràcies a un eventual suport de l’escó obtingut a través de la territorial encampadana, pugui assumir el lideratge de l’executiu. Així ho ha fet públic a través d’un comunicat conjunt amb el Partit Socialdemòcrata (PS) en què reiteren el pacte fet a Encamp i que relega Progressistes-SDP a un paper secundari que aquesta darrera formació rebutja.

De fet, en el comunicat emès aquest migdia, en cap cas es fa esment a SDP ni, tampoc, al trencament anunciat aquest divendres pels progressistes atès que entenen que havent-hi una coalició a escala nacional no es podia fer passar al davant del candidat progressista -en aquest cas Aaron Comella- el representant d’Agrupament Encampadà, que en aquesta ocasió serà Susagna Venable. Tot plegat fa pensar que finalment els progressistes donaran per liquidada el pacte a nivell territorial i no es descarta que puguin acabar concorrent en solitari sense que això, en principi, hagi de tenir cap afectació a nivell nacional.

Membres del comitè local d'SDP han acudit al comú a cercar els formularis per a una eventual llista en solitari.

Relacionat

El pacte entre PS i Progressistes a Encamp trontolla amb la irrupció d’Agrupament Encampadà

En qualsevol cas, el PS i Agrupament Encampadà “hem decidit concórrer conjuntament a la candidatura territorial d’Encamp de les properes eleccions generals”, resa el comunicat, que afegeix que “s’ha fet aquest pacte per donar transparència i diàleg dins del Consell General amb la cultura del pacte que caracteritza el nostre país, defugint ideologies i dogmatismes”.

Les dues formacions, després de recordar que “la representació parroquial al Consell és una de les disposicions de la nostra Constitució, i pensem que ha de ser proporcionada i adequada a la voluntat de la població”, manifesten que treballaran “per aprofundir en un programa de consens per a la parròquia que tingui en compte les necessitats de la població d’Encamp i del Pas de la Casa”.

Susagna Venable.

Relacionat

Venable podria no donar suport a una possible investidura de Pere López

I deixen clar que “si el candidat de la llista PS+SDP té la possibilitat de ser investit comptant amb els dos vots resultants d’aquesta candidatura, li donarà ple suport”. Susagna Venable havia assegurat que l’acord amb el PS no suposava l’obligació per part d’Agrupament Encampadà d’haver de contribuir a l’investidura de López. En tot cas, la formació parroquial encampadana “no votarà en cap cas a favor de la investidura a cap de Govern del candidat de DA”.

Comentaris (12)

Trending