El PS denuncia el “lamentable” estat de l’antiga ambaixada d’Andorra a Brussel·les

El conseller socialdemòcrata, Jordi Font diu que el Govern ha actuat amb "temeritat i manca de responsabilitat" mentre que el ministre Victor Filloy afirma que s'hi fan intervencions periòdiques

Comentaris

Els consellers del PS, Quim Miró, Carles Sánchez i Jordi Font.
Els consellers del PS, Quim Miró, Carles Sánchez i Jordi Font. PS

El Consell General ha aprovat l'expedient relatiu a la desafectació per a l’ús públic de l’edifici abans destinat a ambaixada d’Andorra a Brussel·les. El conseller general socialdemòcrata, Jordi Font ha denunciat el "lamentable" estat de l'edifici mentre que el ministre de Territori i Habitatge, Victor Filloy ha dit que s'hi fan intervencions periòdiques per al seu manteniment.

La desafectació d'ús públic era necessària perquè sigui possible l'arrendament de l'edifici. Font ha afirmat que té "un sentiment agredolç" per la "deixadesa de l'Estat andorrà" envers aquest edifici històric,  i s'ha referit al fet que des de fa un parell d'anys està en desús i ha acusat el Govern de "temeritat i manca de responsabilitat" a l'edifici a més d'una "deixadesa flagrant".

Ha afegit que no era culpa de l'actual ministre, Victor Filloy, però ha dit que el problema no ve de fa dos anys "ja que les canonades i la instal·lació elèctrica tenien problemes des de fa més temps". El conseller socialdemòcrata ha mostrat el seu temor a que altres edificis públics tinguin problemes de manteniment.

Filloy ha reconegut que aquest tipus d'edificis necessiten molt sovint un manteniment en tractar-se d'una construcció del segle XVIII. L'antiga ambaixada que estava lluny de les institucions europees i de les del govern belga, es va traslladar a l'anoment barri europeu. El ministre ha recordat que actualment no hi ha cap altra legació diplomàtica a la zona que ocupava la representació diplomàtica que també va ser oficina de turisme i ha subratllat que "és necessari conservar la propietat i que s'estableix que els béns patrimonials han de ser explotats cercant la millor rendibilitat".

Antiga seu de l'ambaixada d'Andorra a Brussel·les.

Relacionat

L’immoble de l’antiga ambaixada a Brussel·les era insegur

Des de Terceravia, Oliver Alís ha mostrat la seva sorpresa pel fer que s’hagin tardat dos anys i escaig a iniciar aquest procediment, cosa que Filloy ha atribuït, en part, a la pandèmia. Alís ha anunciat l'abstenció dels tres consellers en aquest punt de l'ordre del dia.

Finalment, la presidenta suplent del grup parlamentari demòcrata, Mònica Bonell ha manifestat que amb l'aprovació de l'expedient relatiu a la desafectació per a l'ús públic de l'edifici podrà iniciar-se "el procés de subhasta pública internacional".

 

Comentaris

Trending