El PS demana que la inversió pública en mitjans de comunicació es faci amb criteris objectius

El grup parlamentari promou una proposta d’acord sobre la informació i la publicitat institucional que comporti, també, un pla d’ajudes vista la caiguda d’ingressos de les empreses comunicadores per la Covid

La proposta d'acord l'han presentada Susanna Vela i Judith Salazar.
La proposta d'acord l'han presentada Susanna Vela i Judith Salazar. Toni Solanelles

El grup parlamentari socialdemòcrata demana que “el criteri d’inversió pública en mitjans de comunicació s’objectivitzi”. Així ho ha explicat la consellera general Judith Salazar que juntament amb la també parlamentària Susanna Vela han presentat una proposta d’acord que impulsen sobre la informació, els mitjans de comunicació i la publicitat institucional.

Els socialdemòcrates creuen que actualment les institucions públiques estan publicitant els continguts que consideren adients sense cap mena de criteri objectiu. Per això consideren que cal promoure mecanismes que garanteixin que la informació oficial es publiciti a través d’aquells canals que tinguin més audiència, o en proporció a la difusió que tingui cada plataforma comunicativa, una circumstància que sobre el paper i a partir de les dades que hi ha no es dóna.

La proposta d’acord posa en relleu la importància dels mitjans de comunicació en una societat lliure i democràtica i remarca que “l’accés a informació plural i veraç” permet “prendre decisions i exercir lliurament” els drets que li escauen a la ciutadania. Per això és important tenir uns mitjans forts i tant independents i plurals com sigui possible. I el suport institucional ha d’anar lligat, segons el PS, a criteris objectius i equitatius.

Entre altres coses, la proposta d’acord demana al Govern que faci un “estudi d’audiències dels mitjans de comunicació precisant-ne bé els paràmetres” i que es crei un “organisme independent que assumeixi la supervisió de la informació i la publicitat que es difon a través dels diferents mitjans de comunicació”. També es reclama un pla d’ajudes i mesures, com ara diverses exempcions, fiscals i d’altra índole, “adreçat als mitjans de comunicació privats per compensar la forta caiguda de la inversió publicitària conseqüència de la crisi social i econòmica provocada per la Covid 19”.

Comentaris

Trending