El PS no donarà suport al projecte de llei per millorar el poder adquisitiu

El grup parlamentari ha reclamat una manca de diàleg total amb el Govern, que únicament ha acceptat una de les propostes que es va fer arribar

1654621774673
1654621774673

El Partit Socialdemòcrata ha denunciat que el Govern no ha tingut en compte les seves aportacions pel que fa al paquet de mesures per millorar el poder adquisitiu. De fet, asseguren que no hi ha hagut cap diàleg ni polític, ni social. Per aquest motiu, no es donarà suport el pròxim dijous al projecte de llei que s’aprovarà. De totes les esmenes que va presentar el grup parlamentari, únicament s’ha acceptat la que fa referència a l’impost sobre habitatges buits. En aquest sentit, des del PS s’ha reclamat que no s’hagi obtingut cap resposta per la resta de propostes i que únicament s’hagi rebut un document en l’últim moment.

El president del PS, Pere López, ha assenyalat que “hi ha fins i tot falta de respecte política”, pel que fa a la forma d’actuar del Govern amb les esmenes presentades pel partit. Després d’haver enviat el document dijous, no s’ha obtingut cap resposta fins a l’últim moment. “Han faltat a la seva paraula, i han menystingut la nostra feina, i hem fet un treball important”, ha assegurat López, “no hi ha hagut cap voluntat de parlar-ne, i tampoc al Consell Econòmic i Social”. En aquest sentit, ha assenyalat que “no s’ha mogut ni una coma de la seva proposta inicial, més enllà d’incloure la mesura referent a l’impost sobre els habitatges buits”.

“Estem molt decebuts amb la manera de procedir, esperàvem tenir més ‘feedback’”, ha assenyalat la consellera general, Susanna Vela. Així, s’esperava que el text estigués consensuat, debatut i que els grups parlamentaris estiguessin satisfets. Però, el PS assegura que no ho està, “no estem contents amb la manera que s’ha plantejat des del Govern”, ha assegurat Vela. Per aquest motiu, el pròxim dijous, no es donarà suport al projecte de llei en el moment de la seva aprovació. El document ja ha entrat a tràmit de sindicatura, i es votarà el text sense cap opció a esmenes.

Eric Jover durant la compareixença d'aquesta tarda.

Relacionat

L’impost sobre els habitatges buits s’endurirà per forçar els propietaris a posar pisos al mercat

En aquest sentit, i pel que fa a les propostes presentades pel PS, López ha remarcat que “la qüestió del salari mínim i tot el paquet destinat a l’habitatge era essencial per a nosaltres en aquest projecte de llei”. L’única que s’ha acceptat, i que ha estat la ‘novetat’ en la presentació que ha fet el Govern, ha estat la que fa referència al fet que l’impost sobre els habitatges buits sigui finalista, i que el que es recapti es destini a promocionar habitatge de preus assequibles. López, però, assegura que “és ineficaç i necessita revisió”. Sobretot, pel fet d’anar sola, que no s’acompanyi d’altres accions en aquest àmbit.

L’habitatge, ha remarcat López, és per ells la problemàtica principal que afecta el poder adquisitiu de les persones. “Trobem a faltar que hi hagi qüestions en aquest àmbit”, ha assenyalat. Així mateix, ha remarcat que “el Govern no vol entrar on hi ha la principal preocupació de la ciutadania”. Una de les esmenes presentades pel Govern feia referència a la creació d’un fons que es dotaria econòmicament per a crear habitatges de preu assequible. Es parlava, aproximadament, de 35.000 per a aquesta problemàtica. Amb la mesura adoptada per l’Executiu, però, López afirma que “amb el nombre d’habitatges inscrits en aquest registre es recolliran 7.000 euros, que tant de bo poguessin solucionar-ho tot”.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending