L’impost sobre els habitatges buits s’endurirà per forçar els propietaris a posar pisos al mercat

El Govern es dóna tres mesos per modificar el tribut i alhora que convertir-lo en finalista i que la recaptació que es faci vagi destinada a polítiques de promoció de l’habitatge sigui mes eficient

Eric Jover durant la compareixença d'aquesta tarda.
Eric Jover durant la compareixença d'aquesta tarda. Toni Solanelles

El Govern es dóna tres mesos per modificar l’impost que grava els habitatges buits i alhora que convertir-lo en finalista sigui també “més eficient”. En fi, que s’enduriran les condicions que regulen el tribut, se suprimiran exempcions, per tal d’intentar que surtin al mercat de lloguer més pisos, immobles que ara estan ‘aparcats’ i sense cap ús. Així ho ha anunciat el ministre de Finances, Eric Jover, en la compareixença en què s’ha anunciat el projecte de llei de mesures per pal·liar els efectes de l’encariment del cost de la vida.

Jover ha reconegut que el comportament que ha tingut fins ara l’impost, que de forma efectiva fa poc que està en vigor, no els satisfà. “Pensem que no és suficient, no estem massa contents” de  l’impacte que ha tingut i, per tant, s’imposa "revisar-lo i veure quines excepcions es poden eliminar”. El ministre ha deixat clar que “no vull recaptar massa però el que vull és que influenciï” en el mercat del lloguer i hi aparegui més oferta d’habitatge. Més encara, Jover ha assegurat que “estaria plenament satisfet si com a impost finalista fos un fracàs però els propietaris han bellugat el mercat”.

Jover ha explicat que entre les modificacions que es projecten, hi ha la de convertir l’impost en finalista. Així es dona resposta a una proposta del grup socialdemòcrata. La recaptació que s’obtingui d’aquest tribut es destinarà a fer polítiques d’habitatge sostenible i a preus raonables. Alhora, el Govern aprofitarà per modificar-ne algunes condicions. Més enllà de suprimir algunes exempcions, “potser l’import també s’hauria de revisar”, ha explicat Jover, que ha afegit que també caldrà fer més i millor “el seguiment de l’impost vist que el nombre de persones que el liquiden no és el desitjable”.

Etiquetes

Comentaris (16)

Trending