Mélenchon reclama a Macron que legalitzi l'avortament a Andorra o deixi de ser copríncep

El partit que lidera ha presentat una proposta perquè el dret sobre l'embaràs s'inclogui dins de la constitució francesa

Comentaris

Mélenchon durant un míting en la campanya electoral a les presidencials.
Mélenchon durant un míting en la campanya electoral a les presidencials. LFI

Establir el dret a l'avortament o dimitir del càrrec de copríncep d'Andorra. Aquesta ha estat la demanda del líder a Nova Unió Popular Ecologista i Social (Nupes), Jean-Luc Mélechon, a Emmanuel Macron sobre la situació d'avortar a Andorra. Un punt al qual s'ha arribat després que Nupes fes arribar una proposta a l'Assemblea Nacional per incloure el dret a l'avortament a la Constitució francesa i que Macron condemnés la decisió del Tribunal Suprem dels Estats Units sobre el tema.

L’avortament i la prohibició de fer-ho al Principat ha tornat a fer acte de presència a la política francesa. Segons informen mitjans francesos, ha estat el líder de la coalició d'esquerres en les legislatives franceses i el candidat rival d’Emmanuel Macron, Jean-Luc Mélenchon, que ha instat al copríncep francès que es posicioni sobre l’avortament.

En aquest sentit, a través de les xarxes socials, Mélenchon assegura que el president francès "ha d'establir el dret a l'avortament al Principat on es reprimeix l'avortament" o "renunciar a aquest costum arcaic i indigne d'un republicà electe", referint-se a la seva situació de copríncep amb el bisbe de la Seu d’Urgell, Joan-Enric Vives, que ja va dir que si es legalitzava abandonaria el càrrec. Com recorden diferents mitjans, unes 120 dones residents al país han de desplaçar-se a França o Espanya per poder dur-ho a terme.

 

 

La petició l’ha realitzat després que la Nova Unió Popular Ecologista i Social (Nupes), la formació política que lidera, hagi presentat aquest dilluns 27 de juny, una proposta a l'Assemblea Nacional per incloure el dret a l'avortament a la Constitució francesa, així com després de veure la condemna de Macron a la revocació del dret a l'avortament decidida pel Tribunal Suprem dels Estats Units.

 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (17)

Trending