Liberals rebat les crítiques del PS a Gallardo amb les accions fetes per afrontar la crisi Covid

El secretari general de la formació blava, Gerard Estrella, defensa que si el seu ministre “no tingués capacitat o formació” no s’haurien fet actuacions que “han ajudat empresaris, autònoms i particulars”

Estrella, amb Guillem Forné, durant la roda de premsa.
Estrella, amb Guillem Forné, durant la roda de premsa. Liberals d'Andorra

Liberals d’Andorra ha volgut defensar la feina realitzada pel seu president i a la vegada ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, davant les crítiques rebudes des del Partit Socialdemòcrata. El secretari general de la formació blava, Gerard Estrella, ha assegurat que “si no tingués capacitat de lideratge o formació, no hauria tirat moltes de les actuacions realitzades al llarg d’aquest any”. Així, ha afirmat que “dins del que cap, el Govern ha fet el que era necessari perquè el país tingui un futur”.

Estrella ha respost, d’aquesta forma, les declaracions fetes dimarts pel president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, que havia acusat l’executiu de no estar “preparat” davant l’actual situació sanitària i econòmica i havia fet referència de forma clara a Gallardo, així com al portaveu i ministre de Finances, Eric Jover. En el marc d’una compareixença per fer balanç del 2020, el dirigent liberal ha recordat que la situació amb la qual s’han trobat el Govern i els comuns “ha estat molt dura” i que, malgrat això, al seu entendre, s’ha fet una bona feina. Així, ha recordat actuacions realitzades des del ministeri com les tres lleis òmnibus o la recerca de material sanitari en els moments més durs de la primera onada.

Els dirigents blaus valoren de forma positiva la tasca realitzada al Govern de coalició i destaquen de forma especial la bona entesa existent entre les tres formacions que el conformen 

“Si el ministre Gallardo no tingués capacitat de lideratge, formació o altres coses que vulguin dir, totes les coses que s’han tirat endavant no haguessin sortit”, ha assegurat el secretari general dels liberals. De fet, Estrella no s’ha estat de llançar un dard cap al PS, tot demanant-se “què haguessin fet en aquest lloc”. Al seu entendre, “dir que el Govern no té capacitats és molt lleuger”, més quan “han demostrat que tenen respostes ràpides que han permès ajudar empresaris, autònoms i particulars”.

Més enllà de la resposta al PS, Estrella ha volgut fer un balanç positiu de la tasca realitzada per Liberals durant un 2020 que, malgrat la pandèmia, ha servit, al seu entendre, “per consolidar un Govern de coalició amb bona entesa entre els diferents grups”. Des de la formació, s’entén que “formar part de l’executiu ens ha permès incidir en la política del país i que es tinguin en compte les idees que portàvem al programa i tirin endavant”.

Com a exemple, ha recordat la presentació de la candidatura d’Andorra com a reserva de la biosfera o el programa Impuls amb ajuts per a l’emancipació dels joves. En l’àmbit del transport, ha recordat la creació d’un nou abonament mensual, de 30 euros, que ha de permetre “reduir la mobilitat privada”, objectiu que també persegueix l’estudi de la viabilitat d’un transport per cable.

En resum, Estrella considera que “està en coalició a Govern i als comuns no només reforça el partit sinó que, a més, permet tirar endavant l’ideari liberal”. Al seu entendre, el 2020 “ha estat una prova de foc” que s’ha superat amb bona nota. “Això és com un matrimoni; si estàs unit en temps de crisi, quan les coses canviïn, tot anirà encara millor”, ha indicat.

Per la seva banda, el secretari d’organització, Guillem Forné, s’ha expressat de forma similar a l’hora de valorar la tasca realitzada als quatre comuns on es té representació. “Hi ha una cohesió molt bona als equips comunals i treballem molt conjuntament, “ha indicat.

Comentaris (2)

Trending