Integrants del CRE acudeixen a Castellciutat per canviar la senyera per una bandera espanyola

Estupefacció al tomb de l’organisme lligat al consolat i en persones que van formar les candidatures que van presentar-se a les votacions per l’actuació a la Torre Solsona

Joan Casellas en la gravació feta per una veïna de la zona.
Joan Casellas en la gravació feta per una veïna de la zona.

L’incident en què es va veure implicat, dissabte, el màxim responsable del Consell de Residents Espanyols (CRE) al Principat, el pediatra i coordinador de VOX a Andorra Gerardo Vizmanos, no va ser l’únic. Dos membres més del mateix organisme, Joan Casellas i Susana González, van acudir també a un altre acte que van dur a terme, el cap de setmana, els simpatitzants de la formació ultranacionalista espanyola al tomb de la Seu d’Urgell.

En concret, Casellas i González, com a mínim, formaven part del grup de persones que dissabte van desplaçar-se fins a la Torre Solsona, a Castellciutat, on habitualment hi llueix una senyera catalana (estel·lada des de fa un temps), i van despenjar-la -en considerar-la anticonstitucional- per canviar-la per una bandera espanyola. L’acció posterior va ser enregistrada per una veïna de la zona, que va increpar l’actuació del grup de simpatitzants de VOX.

Gerardo Vizmanos, al centre amb anorac taronja, durant la protesta.

Relacionat

El nou responsable del CRE es veu immers en un altercat a la Seu

Una de les persones que s’encara a la veïna urgellenca amb més vehemència és, justament, Casellas, qui els darrers dies de la campanya prèvia a les votacions del 28 de novembre va acabar assumint les regnes de la candidatura Somos Españoles en Andorra. Que aquest resident jubilat al Principat hagi protagonitzat aquesta actuació ha sorprès a molts dels companys de la llista en la qual anava. I altres persones, tant al tomb del consolat com de l’entorn de les candidatures, s’han mostrat estupefactes que representants d’un col·lectiu transversal, plural, duguin a terme segons quines accions.

Justament, Casellas formava part de la llista que es volia transversal i apolítica. I que es va mantenir després de veure com Vizmanos pretenia fer servir el CRE com a organisme de propaganda política. El fet que a mida que va anar avançant la campanya i s’apropessin les votacions el procés cada cop es polititzés més, va portar la cap de llista de Somos Españoles en Andorra, Ana Sáenz, a desmarcar-se del procés. Després, també Berta Jiménez va renunciar a entrar a l’organisme.

Comentaris (13)

Trending