El nou responsable del CRE es veu immers en un altercat a la Seu

El pediatre i coordinador de VOX a Andorra ha hagut de ser protegit pels mossos juntament amb altres integrants de la formació ultradretana davant una protesta antifeixista al mercat de la capital urgellenca

Comentaris

Gerardo Vizmanos, al centre amb anorac taronja, durant la protesta.
Gerardo Vizmanos, al centre amb anorac taronja, durant la protesta.

El recentment escollit màxim responsable el Consell de Residents Espanyols (CRE) al Principat, el pediatre i coordinador de VOX a Andorra, Gerardo Vizmanos, s’ha vist immers aquest dissabte en un altercat pel qual ell i altres membres de la formació ultraconservadora espanyola han hagut de ser protegits pels mossos d’esquadra durant la celebració del mercat ambulant a la Seu d’Urgell.

Vizmanos estava amb altres companys de partit a la paradeta que la formació tenia muntada al mercat per distribuir material de propaganda i visualitzar la seva presència a la capital de l’Alt Urgell. Qui va ser el primer de la llista d’Alianza Española en els comicis celebrats la setmana passada al consolat espanyol, no ha dubtat a escridassar els joves de l’esquerra independentista que s’han plantat davant de la paradeta -una mena de carpa- per mostrar el seu rebuig al feixisme.

Una imatge de l'ambaixada espanyola.

Relacionat

La candidatura dels ‘metges de VOX’ tindrà cinc dels set membres del CRE

Diversos grups de l’independentisme català urgellencs consideren que formacions que exalcen líders i fets d’altres èpoques no poden tenir cabuda en l’espai democràtic actual i, en conseqüència, rebutgen que l’Ajuntament de la Seu pugui autoritzar l’ocupació d’un espai de la via pública a VOX perquè aquesta formació faci apologia de les seves doctrines. D’aquí que s’hagués convocat un acte de rebuig antifeixista. Més enllà de crits i de soroll, la situació no ha anat a més.

Vizmanos ha de presidir el CRE després d’una contundent victòria en les votacions per escollir, després d’una dècada inactiu, els membres de l’esmentat organisme, que és de naturalesa consultiva per al consolat espanyol. Justament, la politització que porta implícita i explícita la presència del coordinador de VOX a Andorra va fer que no hi pogués haver una sola llista unitària a les eleccions, que van recollir 85 sufragis els 23.000 potencials.

Comentaris (33)

Trending