Ferran Costa abandona la primera línia política i no serà a cap llista d’Acció

El fins ara president del grup parlamentari independent treballa colze a colze amb els seus companys de la formació presidida per Judith Pallarés però no concorrerà als comicis on sí que hi serà de manera testimonial Sílvia Ferrer

Ferran Costa a la sala de compareixences legislatives.
Ferran Costa a la sala de compareixences legislatives. CONSELL GENERAL

El fins ara president del grup parlamentari independent, Ferran Costa, abandona la primera línia política. Costa no concorrerà a les properes eleccions generals. No formarà part de la llista nacional d’Acció ni de cap altra que pugui arribar a configurar-se encara que sí que treballarà de valent en l’elaboració del programa de la formació liderada per Judith Pallarés i és possible que acabi sent, per exemple, el presentador de la candidatura.

Segons fonts del partit nascut d’una escissió amb Liberals, Costa ja ha comunicat “amb tota naturalitat” la seva decisió a la resta de companys d’Acció. El conseller general les dues darreres legislatures hauria assegurat que “de política en continuarà fent” però des d’una altra posició perquè cal “donar pas a noves generacions i regenerar l’activitat política de primer ordre”, segons que han explicat les fonts.

Tot i el desgast que han suposat les polèmiques en què s’ha pogut veure immers, Costa no ha decidit abandonar la primera línia política per aquests motius (l’afer dels salaris, el plet amb Carine Montaner, tot just fa pocs dies la interposició en contra seva d’una querella d’un grup d’acadèmies d’idiomes…) segons les fonts consultades, que han assegurat que més aviat el parlamentari “tenia el convenciment que havia acabat un cicle”.

Ferran Costa està vinculat al projecte d’Acció i participa en l’elaboració de continguts programàtics i altres tasques que se li puguin demanar, però “com un militant més; això sí, amb el bagatge de l’experiència adquirida en aquests darrers vuit anys”. Qui tampoc no anirà en una posició elegible però sí que a priori serà present -en un lloc honorífic possiblement- en la candidatura nacional d’Acció serà la també consellera fins ara Sílvia Ferrer.

Comentaris (13)

Trending