Cabanes considera que la continuïtat de Gallardo permetrà mantenir units els liberals

El congrés que haurà de validar la proposta de càrrecs per l’executiva que proposaran els dos homes forts ara del partit se celebrarà el pròxim 22 de juny

Josep Maria Cabanes a la seu de Liberals.
Josep Maria Cabanes a la seu de Liberals.

El candidat a cap de Govern de Liberals, Josep Maria Cabanes, considera que el fet que el ministre i president de la formació, Jordi Gallardo, hagi acceptat mantenir-se en el càrrec orgànic del partit és la millor fórmula per aconseguir mantenir unit el grup, clarament fracturat per molt que sobretot el nucli més proper als dos homes forts liberals mirin de dissimular-ho. Gallardo, com ha avançat l’Altaveu, ha formalitzat aquest vespre l’acceptació de l’oferiment per continuar a la presidència del partit.

La decisió ha estat comunicada aquest vespre al comitè executiu nacional en una reunió que s’ha celebrat a la seu de Liberals. Cabanes considera “molt necessària i imprescindible la continuïtat del president en uns moments de gran importància estratègica per a Liberals on s'hauran de materialitzar diversos projectes de país encapçalats per Jordi Gallardo en els darrers anys, i també les negociacions per a les pròximes eleccions generals”. El consens que genera dins de la formació l’actual president és un fet indispensable per al candidat “de cara a garantir la unió de la formació i poder assolir l'escenari més adient de cara als futurs comicis”.

El ministre i president liberal, Jordi Gallardo, durant la compareixença d'aquest migdia.

Relacionat

Gallardo continuarà com a president de Liberals fins a la celebració de les eleccions generals

Per la seva part, Jordi Gallardo ha acceptat la proposta de continuar com a “home de partit que sempre he estat, posant-me a disposició del que Liberals sempre ha necessitat”. A més, ha afegit que “per coherència i elegància havia de posar el càrrec a disposició del candidat, però el diàleg amb Cabanes ha estat sincer i fàcil”.

A la reunió d'aquest vespre, també s’han tractat altres temes com la possible renovació de l'executiva de Liberals que decidiran el president i el candidat, una vegada tots els càrrecs es van posar a disposició. També s’ha acordat que el Congrés que haurà de validar la proposta de càrrecs per l’executiva de Gallardo i Cabanes es celebri el pròxim 22 de juny.

Comentaris

Trending