Gallardo continuarà com a president de Liberals fins a la celebració de les eleccions generals

El dirigent polític ha acceptat l’oferiment que li va fer la setmana passada el candidat a cap de Govern, Josep Maria Cabanes, i s’oficialitzarà durant una executiva reduïda que s’ha de celebrar aquest dimecres

El ministre i president liberal, Jordi Gallardo, durant la compareixença d'aquest migdia.
El ministre i president liberal, Jordi Gallardo, durant la compareixença d'aquest migdia. LIBERALS

Jordi Gallardo continuarà de president de Liberals, com a mínim, fins a la celebració de les eleccions generals que, d’entrada, s’haurien de fer entre els propers mesos de desembre i març del 2023. Si no es torcen els acords informals adoptats i que s’han de formalitzar aquest vespre en una reunió de l’executiva reduïda, Gallardo anunciarà que accepta l’oferiment llançat pel recentment elegit aspirant a cap de Govern liberal, Josep Maria Cabanes.

Malgrat que Gallardo, posant a disposició el seu càrrec quan va decidir no concórrer a les primàries, donava per feta la seva sortida de la presidència, també és cert que la victòria per la mínima de Cabanes va fer girar la situació. Justament, el que havia de ser president sortint va ser un dels impulsors de la candidatura de l’ex-ministre. I en vèncer Cabanes les primàries, aquest, en una compareixença un parell de dies després de l’elecció interna, va anunciar que voldria que Gallardo es mantingués a la presidència.

Josep Maria Cabanes i Maribel Lafoz en una compareixença.

Relacionat

Cabanes demana a Gallardo que segueixi presidint Liberals fins a les eleccions legislatives

L’executiva de la formació liberal es va reunir aquest dimarts per començar a preparar qüestions d’organització interna i posar fil a l’agulla a la celebració d’un congrés que haurà de servir per triar direcció. Amb tot, l’executiva d’aquest dimarts va decidir convocar una segona reunió per aquest dimecres, ara en un format més reduït i només format pels principals càrrecs orgànics del partit als quals s’hi sumarà Cabanes, i que serà la que acabarà de polir els detalls i on es preveu que Gallardo oficialitzi l’acceptació de l’oferiment que li va fer arribar el candidat a cap de Govern.

Comentaris (6)

Trending