Cabanes demana a Gallardo que segueixi presidint Liberals fins a les eleccions legislatives

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, no ha contestat encara a l'oferiment i el candidat dona un termini de vuit o deu dies per a la resposta

Comentaris

Josep Maria Cabanes i Maribel Lafoz en una compareixença.
Josep Maria Cabanes i Maribel Lafoz en una compareixença. LIBERALS

El candidat de Liberals a les legislatives, Josep Maria Cabanes ha demanat a Jordi Gallardo que segueixi de president fins a les eleccions. "Coneix tots els processos i sap com està tot", ha dit, però Gallardo encara no ha contestat a l'oferiment i Cabanes ha donat un termini de vuit o 10 dies. "Porta onze anys de president i el que em preocupa és que hi pugui haver un bloqueig".  El primer objectiu del candidat és augmentar el número de militants i i ha detallat que “molta gent s’ha mostrat molt propera a fer-ho, amb confiança i l’esperança de tornar a ser un partit gran”. El congrés tindrà lloc aquest mes.

La secretària general del partit, Maribel Lafoz ha reconegut que "ha estat un repte organitzar les primàries" i per haver de regular aquest procés ja que era la primera vegada que es duia terme. "Hem hagut de fer front a temes diversos que no teníem contemplats però s'han pogut solventar, Fins i tot havíem previst la possibilitat d'un empat". En aquest cas s'hauria repetit la votació amb els afiliats presents a la sala. Ha recordat que els membres de l'executiva ha posat el seu càrrec a disposició, "cosa que no impedeix que el partit segueixi funcionant".

Cabanes ha dit que ha rebut moltes felicitacions per haver estat escollit. Ha agraït el suport de les persones que li han donat suport. "No ha estat un enfrontament", ha subratllat. Assumeix el lideratge de la formació per a les eleccions i ha opinat que "després de Meritxell ja es començaran a escalfar motors". Cabanes ha fet un balanç de la història del partit liberal que va governar en solitari fins al 2009 i que ara ho fa en coal·lició. Ha assegurat que “donarà continuïtat als pactes actuals del partit que han aportat estabilitat política al país”. Per això, considera imprescindible mantenir a Gallardo com a president, “ja que coneix com s’han fet totes les negociacions” ha afegit.

En aquest sentit ha destacat la tasca del ministre liberal de Presidència, Economia i Empresa, "que ha desbloquejat temes importants com l'heliport i ho ha efectuat en moments complicats com la pandèmia". Els dirigents han decidit dedicar aquesta setmana a la reflexió. A partit de la setmana vinent es prendran decisions. No ha descartat que Judith Pallarés pugui ser un dia presidenta del partit.

 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending