Bartumeu demana “un pressupost d’emergència nacional” i una entesa sobre el sector bancari

Progressistes-SDP ha celebrat una nova assemblea en la qual el seu líder també ha criticat l’actual acció de Govern, que considera “poc adaptada” a les circumstàncies que viu el país

Comentaris

Una assemblea de Progressistes-SDP.
Una assemblea de Progressistes-SDP. PROGRESSISTES-SDP

El president de Progressistes-SDP, Jaume Bartumeu, ha demanat “un pressupost d’emergència nacional” i una “entesa transversal” per afrontar la situació del sector financer. Així ho ha reclamat durant la seva intervenció en l’assemblea de la formació, celebrada aquest cap de setmana. L’ex cap de Govern també ha carregat contra l’acció de l’executiu que considera poc adaptada a la realitat provocada per la pandèmia.

Bartumeu va ser l’encarregat d’obrir l’acte amb una valoració de la situació política actual. Per al líder dels progressistes, les accions actuals del gabinet de coalició “són poc incisives i inadaptades a les respostes que caldria a les greus contingències presents”. Un exemple seria el projecte de pressupost per al 2022, del qual ha criticat que està “completament fora de control en el qual la despesa corrent incideix constantment en l’augment del desequilibri dels comptes públics, i a això s’hi afegeix la voluntat del Govern de seguir pel camí de l’endeutament, sense que s’adopti d’un pla global per assegurar l’estabilitat i el redreçament del país”.

El líder d’SDP també va dedicar bona part de la seva al·locució a la situació del sector bancari andorrà, marcada per les operacions MoraBanc-BancSabadell i Crèdit-Vall Banc. En aquest sentit, ha alertat que poden comportar riscos tant per a la llibertat de competència i concurrència com pel manteniment dels llocs de treball. Sobre aquests dos assumptes, Bartumeu ha considerat necessari apostar per “una entesa transversal, un pressupost d’emergència nacional i un acord nacional, de tot el ventall polític andorrà per redreçar la situació i definir un nou marc”.

A banda de, l’assemblea també va abordar l’estat de les negociacions per l’establiment d’un acord d’associació amb la Unió Europea i a la preocupant situació de les finances públiques amb l’explosió de l’endeutament. En el primer assumpte, es reclama que convé que el Govern posi tota la documentació sobre la taula i acabi el “doble llenguatge actual”. Entenen els progressistes que “tot sovint, es canvia el discurs en funció de l’interlocutor”.

Comentaris

Trending