Acord per crear una comissió que abordi el futur postcoronavirus d’Andorra

Govern, comuns i grups parlamentaris acorden que l’òrgan serà extern al Consell General i comptarà amb la participació d’agents socials i econòmics

El Consell General serà una de les potes de la futura comissió.
El Consell General serà una de les potes de la futura comissió. DEMÒCRATES

Una comissió especial a múltiples bandes, amb comuns, Govern i Consell General però també representants de la societat civil i dels agents econòmics i socials analitzarà cap a on ha de caminar Andorra per superar els efectes de la crisi provocada pel coronavirus. L’acord s’ha tancat aquest dilluns entre les tres potes públiques d’aquesta iniciativa, que s’hauria de posar en marxa, si tot surt com està previst, a inicis d’octubre.

El projecte té el seu origen en una proposta realitzada des del Partit Socialdemòcrata, que apostava que es creés sota el paraigües del Consell General. L’objectiu seria analitzar quines actuacions es poden realitzar per impulsar l’economia i per abordar les dures conseqüències socials que deixarà la pandèmia de la Covid-19. La voluntat era que hi participessin totes les administracions però també una important representació de societat civil i del teixit econòmic i social.

La iniciativa recull i adapta la proposta feta pel PS que vol analitzar què es pot fer per rellançar l’economia i afrontar la crisi social provocada per la Covid-19

I així serà, tot i que no sota la cobertura parlamentària. La comissió es crearà, però no serà dins del Consell General. Serà dirigia per un òrgan rector amb dos representants de la cambra, dos del Govern i dos dels comuns. I, a partir d’aquí, les reunions comptaran amb la participació d’aquestes tres administracions però també de sindicats, patronals, col·legis professionals o representants del sector turístic i comercial. També hi compareixeran diferents experts i assessors que puguin aportar la seva visió sobre les diferents qüestions a abordar.

L’acord tancat a tres bandes té encara serrells per abordar. Entre ells, el nom de la comissió. Una de les propostes seria ‘Repensar Andorra’. És la que ha fet el PS, segons les fonts consultades. Durant la reunió també s’ha posat sobre la taula la possibilitat d’anomenar-la ‘Andorra Futur’.

Aquest i altres serrells s’hauran d’acabar de tancar els propers dies per tenir enllestit l’acord definitiu en pocs dies. Es vol que sigui abans del Debat d’Orientació Política, previst per a la setmana vinent. La idea és que la comissió pugui posar-se en marxa a inicis d’octubre i anar fent reunions de forma periòdica però assídua, amb la voluntat de tenir un llistat de conclusions en un termini raonable de temps.

Comentaris (2)

Trending