Acció només pactarà amb DA a parròquies si els acords amb Liberals no suposen “un gir conservador”

La formació no veu problemes a anar de bracet amb els ‘taronja’ a certes parròquies encara que ells sumin forces amb Liberals a alguna altra, sempre que els problemes no s’escorin a la dreta

Judith Pallarés, cap de llista d'Acció, durant un acte de la formació.
Judith Pallarés, cap de llista d'Acció, durant un acte de la formació.

La política de pactes asimètrics per la qual aposta l’executiva de Demòcrates no és veu com a un obstacle per part d’Acció, un dels possibles companys de viatge territorial dels ‘taronja’. Fons de la formació entenen que no hauria de ser un problema que DA acordés anar amb Liberals -la formació de la qual es van escindir- a una parròquia per arribar a enteses amb ells en altres. Això sí, sempre que això no comporti “un gir conservador” al programa del partit de Xavier Espot. Des del grup també es vol treure pit i s’assegura que hi ha capacitat per estar presents a tots els llocs.

DA aposta per afrontar cada parròquia de forma diferent, segons quin sigui l’escenari. I això, no es pot negar, en gran part ve del trencament intern a Liberals. El procés va fer que a cada lloc la situació sigui diferent. Per exemple, a Andorra la Vella o Ordino, els blaus mantenen un nombre important de militants. En canvi, a Escaldes, d’on és Marc Magallon, és Acció qui podria tenir la carta guanyadora de cara a un possible pacte. Això els ‘taronja’ ho saben i, per això, plantegen aquesta opció asimètrica.

Per tant, DA no veu problema a anar a una parròquia amb Liberals i a una altra amb Acció. Cal veure, doncs, si els altres partits estan disposats a acceptar-ho. Des d’Acció, les fonts consultades per Altaveu, entenen que sí. Això sí, amb una línia vermella: la programàtica. Si l’acord a una territorial amb Liberals impliqués que les propostes conjuntes fessin “un gir conservador”, això no s’acceptaria al grup liderat per Judith Pallarés, que serà la cap d’una llista nacional en la qual aniran sols “al 99%”.

S’admet que arribar a pactes és “el pla A” de cara a les territorials. També, però, s’assegura que s’està preparat en cas que aquesta idea no acabi fructificant. “Hi ha pla b i pla C”, afirmen les fonts consultades.

A la vegada, també es treu pit de la capacitat de la formació. Es remarca que s’ha aconseguit els darrers temps suport de persones a la majoria de parròquies. I, per això, es remarca que “no renunciem a estar-ne a cap”, fins i tot aquelles, com ara Canillo, que fa tot un just mesos semblaven una utopia.

Comentaris (17)

Trending