Acció es mostra tranquil·la davant el ritme de DA tancant llistes parroquials

La líder de la formació, Judith Pallarés, remarca que faran candidatura nacional i que volen acords per anar a les territorials, però apunta que no tenen “tant múscul” per treballar a la mateixa velocitat que altres partits

Pallarés, parlant amb representants d'UNICEF a la fira del voluntariat.
Pallarés, parlant amb representants d'UNICEF a la fira del voluntariat. G. P.

Demòcrates per Andorra (DA) està accelerant, i de forma decidida, amb la confecció de les llistes de cara a les eleccions, fins i tot malgrat que aquestes no s’han convocat encara. A algunes territorials, de fet, ja tenen noms escollits, com és el cas de Canillo, Ordino o Encamp. I això sembla deixar fora l’opció de pactar amb altres formacions. Entre elles, Acció. La seva líder, Judith Pallarés, però, es mostra tranquil·la. Consideren que ells han de mantenir el seu ritme i que cada partit ha d’escollir la velocitat que més li convingui.

Això, òbviament, suposa que la possibilitat de pactes territorials es redueix. De fet, vist l’actual panorama, tot fa pensar que DA tira pel dret, sense esperar als seus actuals socis -amb l’excepció de Ciutadans Compromesos, a la Massana-. Malgrat això, Pallarés, almenys de portes enfora, no es posa nerviosa. “Nosaltres tenim la decisió presa de fer llista nacional i volem disposar d’acords a les territorials”, ha apuntat.

De fet, apunta que la velocitat de DA és lògica, ja que “no tenim tant múscul”. En tot cas, entén que “nosaltres ens hem d’ocupar del nostre ritme”. Ara, remarca, es treballa principalment en les propostes que es volen presentar a les eleccions.

Pallarés no ha volgut entrar a valorar l’anunci fet aquesta setmana per PS i Progressistes-SDP d’anar plegats a les eleccions. Sí que ha volgut remarcar que “tothom està parlant ara de pactes i espero que això es mantingui després de les eleccions”. I és que, argumenta, “el país necessita acords per fer un govern estable que pugui afrontar les solucions que necessitem”.

Comentaris (3)

Trending