L’USd’A lamenta els intents d’Espot de justificar perquè són tan baixes les pensions

L’organització sindical denuncia els criteris restrictius per poder accedir a uns complements que haurien de garantir que tots els pensionistes poguessin percebre el salari mínim, situació que no es dóna

El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach.
El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach.

La Unió Sindical d’Andorra (USd’A) lamenta declaracions del cap de Govern, Xavier Espot, en relació amb la seva justificació del motiu pel qual les pensions de jubilació que s’abonen al Principat són, per norma, molt baixes. Segons l’organització sindical, les explicacions d’Espot “no responen a la realitat i estan precisament fora del context real de les pensions”.

Espot va afirmar la setmana passada, després que experts vinculats a l’USd’A alertessin al Consell General que les pensions deixen moltes persones per sota del llindar de la pobresa, que calia contextualitzar molt bé les dades, tot recordant que hi ha un complement que permet arribar al salari mínim a tots aquells que no el perceben.

Un instant de la reunió de la comissió celebrada aquest matí.

Relacionat

Quatre de cada deu pensions estan per sota del llindar de pobresa extrema

Tot i això, però, en un comunicat signat pel secretari general de l’USd’A, Gabriel Ubach, es recorda que “els complements que elevarien la pensió fins al salari mínim són molt restrictius, deixen fora els pensionistes més desfavorits, i els cobra una petita minoria dels que tenen pensions inferiors a el salari mínim”. Alhora, el sindicat lamenta també que Espot ressalti sols les pensions “de persones amb una situació privilegiada” i que segons l’USd’A amb prou feina arriben a ser el 10% dels pensionistes.

En tot cas, manté l’USd’A en la seva comunicació, on manté fil per randa les conclusions dels experts que va portar davant la comissió parlamentària que estudia la situació de les pensions, si els complements esmentats només suposen un milió d’euros anual, xifra que es destaca per baixa, és justament per les limitacions que s’imposen perquè, de manera efectiva, els pensionistes hi puguin tenir accés.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending