La coalició governamental reclama impulsar la figura de l’educador de carrer

Els grups parlamentaris que donen suport a l’executiu formalitzen al Consell General l’entrada a tràmit de la proposta d’acord ja anunciada en relació amb el potenciament dels mitjans per afavorir la salut mental

Núria Rossell, Berna Coma i Marc Magallón.
Núria Rossell, Berna Coma i Marc Magallón. DEMÒCRATES

La coalició governamental reclama impulsar la figura de carrer “per millorar la detecció de casos o de joves vulnerables per a poder tractar-los a un estadi inicial de les possibles patologies”. Aquest servei l’haurien d’impulsar, de forma conjunta, el Govern i els comuns. Així consta en la proposta d’acord que els tres grups parlamentaris que donen suport a l’executiu han tramitat aquest migdia al Consell General.

La proposta ja va ser anunciada i explicada per Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos (CC). I aquest dilluns l’únic que han fet els consellers Berna Coma, Núria Rossell i Marc Magallón ha estat registrar-la a les oficines del Consell General. Els tres grups consideren que tot i el que s’ha fet en el marc de la salut mental, “calen accions urgents, intervenció, prevenció i cal centrar-se també en la formació dels professionals sanitaris, perquè la població sigui atesa amb totes les garanties i suport, i amb la màxima celeritat possible, evitant esperes que poden suposar un agreujament de la seva patologia”.

Reunió de conselleres de la majoria amb representants de les associacions.

Relacionat

Els grups de la majoria proposen dotar de més mitjans els serveis mèdics sobre salut mental

I és que segons que s’explicita en l’exposició de motius de la proposta d’acord, “la pandèmia de la Covid-19 ha amplificat la problemàtica a tot el món. S'han agreujat les patologies ja existents i ha augmentat el nombre de persones que requereixen l’atenció de professionals per algun problema de salut mental”. A més, si històricament els problemes de salut mental afectaven d’una manera més directa la població adulta, ara ja és evident que afecten a totes les franges d’edat.

Segons l’OMS, el 50% de les patologies en adults comencen abans dels 15 anys, i el 75% abans dels 18. Entre el jovent, estan augmentant (també fruit de la pandèmia) els trastorns de la conducta, l’ansietat, la depressió i els trastorns addictius. Pel que fa als casos més greus, que tampoc entenen d'edats o classes socials, també s'han agreujat. Per tant, consideren demòcrates, liberals i CC, “la situació requereix un reforç, per part de les institucions, per fer front a aquest augment i acompanyar tant les persones que pateixen alguna malaltia de salut mental com les seves famílies i persones properes”.

Comentaris (3)

Trending