Vendrell destaca la necessitat d’un estudi hidrogeològic per a Escaldes

La consellera de Medi Ambient assegura que aquesta és l’única manera de tenir un control sobre el servei d’aigua i prevenir si serà suficient o no

El director general de Capesa, Eduard López Mirmi, amb Rosa Gili i Cèlia Vendrell.
El director general de Capesa, Eduard López Mirmi, amb Rosa Gili i Cèlia Vendrell. PS

Els darrers dies s’han tornat a posar a la palestra els dubtes sobre el subministrament d’aigua a Escaldes. Principalment, per les obres a la zona del Clot d’Emprivat, que és un dels principals punts de creixement de la població. Cèlia Vendrell, consellera de Medi Ambient, ha recalcat que és completament necessari fer un estudi hidrogeològic per poder establir si realment existeix aquesta mancança i, així, tenir un seguiment continu.

De fet, Vendrell ha assegurat que ja s’ha contactat amb un geòleg perquè pugui fer l’estudi i s’està pendent de valorar el pressupost que ha presentat l’expert i poder portar-lo endavant. “Vam demanar uns aclariments i unes ampliacions i estem a l’espera de veure la resposta i el document final per poder fer aquest estudi hidrogeològic de tota la zona que rep aigua del Madriu, i que jo ja fa anys que demano a la companyia d’aigües d’Escaldes (Capesa) que es faci”.

Per tant, la consellera no s’ha volgut mullar en si el subministrament d’aigua de la parròquia és suficient a ulls del comú, o no. “Caldrà esperar a veure els resultats de l’estudi i, de veure l’evolució del canvi climàtic i com ens afecta. Si els resultats no són favorables, haurem d’estudiar altres vies per obtenir l’aigua”. El que ha posat en relleu Vendrell és que aquest estudi és continu, “mai acaba”, per tant, podria ajudar a tenir un control i una previsió de la situació hidrològica d’Escaldes a llarg termini.

Respecte a la construcció de les torres, un dels punts clau de tot aquest revol, Vendrell ha indicat que “la quantitat de gent que hi viurà serà la mateixa que amb l’anterior pla d’urbanisme”. Tot i això, comenta que, quan es van fer les modificacions amb l’anterior legislatura, ja s’hi va demanar a la corporació del moment que estudiés si la quantitat d’aigua era suficient per abastir-lo, “la resposta va ser poc contundent, però jo no em vull avançar en si hi ha molta o si hi ha poca fins que no tinguem els resultats de l’estudi”.

Comentaris (7)

Trending