L'ús del català i la graella salarial, les úniques pedres en un Consell de Comú d'Encamp plàcid

Des del PS es demana tenir més cura en com es fa servir la llengua i ha apuntat a l'aplicació del bus a demanda o la web de l'OTSO on no s'utilitza de forma correcta

La sessió de Consell de Comú d'aquesta tarda.
La sessió de Consell de Comú d'aquesta tarda.

El Comú d'Encamp ha tingut, aquesta tarda una sessió de consell plàcida amb només dos punts amb petites divergències o punts de vista. L'ús del català i la graella salarial han estat els que han creat més discrepància, per dir-ho d'alguna manera, entre majoria i minoria. De fet, tots els punts de l'ordre del dia s'han aprovat per assentiment.

El Partit Socialdemòcrata + Independents d’Encamp ho havia fet constar a la comissió de cultura, i aquesta tarda ho han tornat a reiterar en la sessió de Consell de Comú, sobre l’ús del català en alguns casos. Com a exemple, el conseller David Rios ha indicat que en els parquímetres “hi ha els missatges en català i castellà” i per ells “també seria correcte posar-hi el francès i l’anglès i, si no hi hagués suficient espai, només deixar-hi el català”. D’altra banda, ha fet referència a l’aplicació del bus a demanda “on la reserva telemàtica es fa en una aplicació en castellà” i la web de l’OTSO on es barreja parts en català i castellà.

Sobre aquest tema, el conseller d'Infraestructures i Manteniment, Xavier Fernández, ha volgut deixar clar que en tots els parquímetres apareix en català, i que s'acabarà de perfilar després del canvi de programari dut a terme. D'altra banda, sobre la web de l'esdeveniment esportiu, ha apunta que "els que saben una mica d'informàtica saben que hi ha formulari predeterminat i fets", però en tot cas ha volgut aclarir que tota la informació sobre la cursa sí que està en català, mentre que sobre el programari de l'Uclic ha recordat que és un programari que prové de Feda i "ja se'ls hi ha traslladat" que el posin en català i es preveu que el canvi es pugui estar disponible "en uns 15 dies".

D’altra banda, des de la minoria també han volgut posar èmfasi en la graella salarial i de la qual encara no tenen notícies després de 10 mesos. En aquest sentit, la cònsol major, Laura Mas, els ha informat que “es troben en la quarta de les cinc fases” i estan a l’espera de rebre els informes tècnics amb simulacions. Tot i la insistència del PS, Mas no ha sabut dir quan els rebrà ni quan estaran disponibles. Pels consellers de la minoria, la resposta no els ha acabat de convèncer, ja que, com ha recordat Enric Riba, "ja hi havia una base sobre la qual treballar i que no s’havia de fer tot des de zero".

Els consellers socialdemòcrates al comú dEncamp,  David Rios i Enric Riba.

Relacionat

PS+Independents d’Encamp pregunta per l’estudi sobre la graella salarial comunal

I sense deixar de banda la graella salarial, el PS també ha expressat la seva preocupació sobre el que passarà amb els Complements de Responsabilitat Adquirida. En aquest sentit, Mas ha recordat que es “ha existit tota la vida” i és una figura que “la llei ho permet".

Finalment, entre les altres mesures acordades hi ha l’adjudicació de la compra d'una nova màquina escombradora per reforçar els efectius de neteja viària a la parròquia. La nova màquina escombradora se suma a les 3 ja existents i suposa una inversió de 115.000 euros. En aquest sentit, Mas ha recordat que "el comú està fent un esforç per ampliar els efectius de neteja per tenir un entorn net i ordenat" i ha demanat la col·laboració a la ciutadania per evitar que "l'incivisme d'uns pocs acabin repercutint en el benestar de la majoria" referint-se a la recollida de voluminosos on també ha avançat que s'està plantejant una campanya informativa i la creació de nous espais per minimitzar l'afectació a la via pública.

"El comú està fent un esforç per ampliar els efectius de neteja per tenir un entorn net i ordenat"

També s’ha acordat que, a partir, de l'estiu el control i gestió de l'Estació Transformadora d'Aigua Potable de Les Pardines es realitzarà telemàticament, de manera que 24 hores i 365 dies a l'any i des de qualsevol punt amb connexió a internet es podrà gestionar aquesta instal·lació bàsica per al subministrament d'aigua potable a la parròquia. Un fet que, com ha apuntat Fernández, "eliminarà desplaçaments diaris a la instal·lació” i permetrà “optimitzar els recursos humans i materials i realitzar una gestió més eficient”.

D’altra banda, la corporació ha tret a concurs la construcció del nou vial per accedir al futur Centre Residencial en Alçada Medico-Esportiu d'Andorra del Pas de la Casa. Un  fet que, com ha ressaltat Mas, “contribuirà a seguir posicionant la parròquia d'Encamp com una destinació de turisme esportiu de qualitat i en alçada".

L’última de les aprovacions ha estat la remodelació de la piscina de la Mola per un import de 155.153,92 euros a l'empresa guanyadora del concurs Construccions La Neu SLU. Aquestes obres es faran en dues fases, una part abans de l'estiu i una segona fase després de l'estiu per garantir que la instal·lació pugui estar oberta i en servei durant els mesos de juny, juliol i agost.

Etiquetes

Comentaris

Trending