Tots els ocupants del número 28 de l’avinguda Santa Coloma seran reallotjats en hotels o aparthotels

La llarga estada que es preveu, de com a mínim tres mesos, ha fet que cap de les famílies hagi trobat una solució temporal en familiars o amistats i entre avui i demà començaran a anar en els establiments on els indiqui el comú

Un veí entrant a l'edifici número 28.
Un veí entrant a l'edifici número 28. Toni Solanelles

Tots els ocupants de l’edifici que com a molt tard demà a la tarda ha de quedar desallotjat al número 28 de l’avinguda Santa Coloma d’Andorra la Vella han demanat ser reubicats a càrrec del comú. Els responsables del departament de social de la corporació han anat estudiant entre aquest dimecres i avui dijous les necessitats de totes les famílies i finalment, vist com s’haurà d’allargar la situació, cap no ha trobat un domicili d’un familiar o una amistat on poder passar els tres mesos de mínim que s’indiquen.

D’aquesta manera, cinc unitats familiars seran reallotjades en aparthotels atès que les seves necessitats són més particulars que no pas el que podrien disposar en un hotel -per exemple, per horaris de treball, presència de mascotes o bebès- i set famílies més ja troben adequat poder-se instal·lar en un hotel. D’entrada, és possible, però, que les 26 persones que sumen aquestes dotze unitats familiars hagin d’anar en hotels perquè en ser encara temporada alta no hi ha disponibilitat d’aparthotel.

Estat d'un dels pisos de l'edifici número 28 de l'avinguda Santa Coloma.

Relacionat

Marxar de casa per sempre més

El comú està prioritzat establiments del centre del país per una qüestió de mirar de facilitar la vida als afectats i alterar el menys possible les seves rutines habituals. “Se’ls vol mirar de facilitar el dia a dia”, han assegurat les fonts comunals consultades. De les despeses en matèria d’allotjament d’aquestes persones se’n fa càrrec el comú. També la corporació està acabant de polir els serrells en relació amb els temporers que residien a l’hotel Bellpí.

En aquest cas, han recordat les fonts, són 42 les persones reallotjades, pràcticament en la seva totalitat obrers de la construcció que passaran a establir-se a l’hotel Cérvol, una mica més avall que el Bellpí, a l’avinguda Santa Coloma 30 i l’altre edifici afectat pels moviments cada vegada més intensos que s’han detectat a la zona. En el cas d’aquests temporers, l’allotjament al Cérvol es perllongarà durant un mes. I s’ha d’acabar de veure com va el repartiment de costos, vist que l’estada al Bellpí ja la tenien abonada, aparentment a través de l’empresa que els contracta.

Una veïna de l'edifici marxant aquesta nit mateix.

Relacionat

Declaració de ruïna?

En tot cas, els obrers ja s’acomodaven aquest matí al Cérvol. I les famílies de l’edifici número 28 podran anar a instal·lar-se als hotels que els assigni el comú a partir d’avui i durant la jornada de demà, partint de la base que a les 3 de la tarda ha d’estar tothom fora dels edificis que estan en el punt de mira.

Comentaris

Trending