Territori licita les darreres obres a Aixàs després de l’episodi de pluja del juliol

El desbordament va provocar diversos danys materials a la CG-6 i la CS-610, on ja s’han fet diversos treballs de millora i estabilització

La carretera al seu pas per Bixessarri que va quedar impracticable.
La carretera al seu pas per Bixessarri que va quedar impracticable. VEÏNS DE BIXESSARRI

El Govern ha aprovat la licitació de les obres per complementar els treballs que ja s’han portat a terme a Bixessarri. Després de les fortes pluges que van tindre lloc el 20 de juliol, el ministeri de Territori i Habitatge va iniciar el tràmit per portar a terme diverses fases en les carreteres més afectades de la zona, que van ser la CG-6 i la CS-610. Avui, s’han portat endavant els darrers treballs, que es portaran a terme a Aixàs.

La pluja intensa del juliol va provocar un desbordament al torrent d’Aixàs que va provocar diversos danys materials a la CG-6 i a la CS-610. En una reunió de poble que es va celebrar una setmana després dels fets, el ministre, Víctor Filloy, va transmetre als veïns que es portarien a terme diverses obres per tal de reconstruir el que s’havia fet malbé i, a més, millorar la zona per tal d’evitar que es tornés a produir.

Per tant, a l’agost ja es van adjudicar els treballs de recuperació de la calçada de la CG-6 i la millora de la capacitat hidràulica a l’alçada de Bixessarri. Ara, es liciten les obres que contemplen l’estabilització del marge dret de la plataforma de la carretera CS-610, amb un mur de maçoneria de secció rectangular de 14 metres de longitud.

 

Comentaris

Trending