El teixit econòmic del Pas respira amb l’anunci que Grandvalira farà activitats a l’estiu

Els empresaris tant d’allotjaments turístics com de botigues posen en relleu el fort perjudici per als negocis que hauria suposat que no s’obrissin els ginys com sí que es va fer en anys anteriors

Una imatge d'arxiu del Pas de la Casa.
Una imatge d'arxiu del Pas de la Casa. POLICIA D'ANDORRA

Empresaris i comerciants del Pas de la Casa respiren alleugerits. Ho fan després que Grandvalira hagi avançat que, a diferència del que se’ls havia traslladat des de Saetde ara fa uns dies, sí que es posaran en marxa els ginys mecànics del sector, que permeten accedir durant juliol i agost a diferents activitats a la zona. Durant uns dies la por a no tenir cap oferta lúdica a la població els havia fet témer per dos mesos amb molt pocs visitants o turistes.

D’aquesta forma, en certa forma s’acaben dies de molta preocupació entre el teixit empresarial de la població fronterera. Tot arrenca la setmana passada, durant la reunió del consell econòmic i social. En ella, Xavier Salinas, representant de Saetde a la trobada, va avançar que la voluntat de la societat no era pas obrir ni el tubbing ni els ginys.

El telecadira de les Abelletes.

Relacionat

Grandvalira assegura ara que hi haurà activitats d’estiu al Pas de la Casa

L’anunci va caure com una bomba entre empresaris i comerciants. Tots són conscients que la temporada d’estiu no és pas la forta a la localitat, però els darrers anys aquestes activitats han a ajudat a atreure un cert nombre de visitants. Especialment afectats es veien els propietaris d’apartaments turístics, que, justament, a l’hora de promocionar els allotjaments havien posat a l’aparador les activitats, com ara excursions, que es poden fer gràcies als ginys.

El malestar era evident. Entre altres coses, molts dels responsables de negocis consultats per Altaveu lamentaven que la decisió de l’empresa es vinculava a la intenció de pressionar al comú, amb qui es negocia per l’allargament de la concessió de les pistes. La situació, però, ha canviat arran que fonts de Grandvalira comentessin a Altaveu que la voluntat és obrir el telecadira i el telecabina.

El telecadira de les Abelletes era un dels que s'obria en anys anteriors.

Relacionat

Preocupació entre els empresaris del Pas per la possibilitat que Saetde no faci activitats a l’estiu

La notícia ha calmat els ànims. Els empresaris valoren positivament el canvi d’opinió. “Esperem que sigui així”, indica un dels consultats per Altaveu. Hi ha però, que assegura que “no respiraré fins que no vegi que tot funciona”. En aquest cas, els que han parlat amb el mitja tenen clar que la notícia, si es confirma, serà positiva. “Amb això tancat, ho hauríem passat malament”, indiquen.

Així, la voluntat és que els ginys que estiguin activitats permetin pujar fins a la zona del llac de les Abelletes, un espai natural que té el seu atractiu per als visitants. En canvi, ja s’accepta que no serà possible disposar del tubbing. En aquest cas, però, el motiu és que perquè el circuit sigui prou segur quan s’utilitza sense neu, cal fer modificacions en el traçat i no s’arribaria a temps, com van explicar fonts del domini a Altaveu.

Comentaris (3)

Trending