Grandvalira assegura ara que hi haurà activitats d’estiu al Pas de la Casa

Fonts de l’estació admeten que el tubbing no funcionarà perquè cal fer modificacions al circuit per garantir la seguretat quan es fa servir sense neu, però sí que es preveu obrir els ginys per arribar fins al llac de les Abelletes

El telecadira de les Abelletes.
El telecadira de les Abelletes.

El Pas de la Casa tindrà activitats a l’estiu. Almenys així ho han assegurat a Altaveu fonts de Grandvalira, que preveuen que es mantingui el funcionament habitual els darrers estius. El que segur que no funcionarà serà el tubbing, ja que cal fer modificacions al circuit per qüestions de seguretat. D’aquesta forma es faria marxa enrere amb relació al que un responsable de Saetde hauria avançat als empresaris de la localitat.

La preocupació a la població fronterera és elevada des de la darrera reunió del consell econòmic i social. En ell, Xavier Salines, directiu de Saetde, va avançar que la intenció de la societat era no posar en marxa les activitats que sí que s’havien tingut en estius anteriors, claus per atreure visitants al Pas de la Casa en un moment complicat de l’any, quan altres zones del país tenen més atractiu. L’afirmació va inquietar, i molt.

El telecadira de les Abelletes era un dels que s'obria en anys anteriors.

Relacionat

Preocupació entre els empresaris del Pas per la possibilitat que Saetde no faci activitats a l’estiu

Ara fa uns dies, empresaris de diferents negocis del poble van alertar a través d’Altaveu del que suposaria que es confirmés aquest anunci. El risc era que els mesos d’estiu el nombre de visitants fos molt baix, amb el problema que això comporta per a hotelers, propietaris d’apartaments i comerciants. Hi veien, però, una forma per part de l’empresa gestora de les pistes de pressionar el comú en la negociació que mantenen per tancar un acord per a una nova concessió.

Ara, però, des de Grandvalira s’ha especificat que, finalment, aquesta no és la intenció. Les fonts consultades per Altaveu especifiquen que, efectivament, el tubbing no funcionarà. El motiu, però, és bàsicament perquè cal fer modificacions a la instal·lació que no estaran a temps per dotar-la de prou seguretat quan no es baixa amb neu.

En canvi, sí que es preveu “en principi” que el telecabina i el telecadira que permet arribar fins al llac de les Abelletes funcionin “com es fa habitualment”. El que no s’ha volgut dir és quina data seria la d’inici de la temporada. Normalment es feia a mitjans de juliol.

Comentaris (3)

Trending