Preocupació entre els empresaris del Pas per la possibilitat que Saetde no faci activitats a l’estiu

Lamenten l’anunci fet ara al consell econòmic i social per part de l’empresa que no obriria els ginys mecànics ni posaria en marxa el tubbing, fet que atribueixen a una pressió al comú per la negociació per la concessió de les pistes i que, alerten, suposarà un greu perjudici per als negocis

El telecadira de les Abelletes era un dels que s'obria en anys anteriors.
El telecadira de les Abelletes era un dels que s'obria en anys anteriors.

Fa dies que la preocupació és màxima entre els empresaris i comerciants del Pas de la Casa. Sobretot aquells que més depenen del turisme. Temen que l’estiu pugui ser un autèntic desastre. Segons han explicat varis d’ells a Altaveu, en la passada reunió del consell econòmic de la població, des de Saetde se’ls va fer saber que durant juliol i agost no s’oferiria cap activitat. Ni es posaria en marxa el tubbing que ja va funcionar a l’hivern ni els ginys mecànics, inclòs el que permet arribar a l’estany de les Abelletes. I adverteixen que això pot dificultar enormement l’arribada de turistes.

Segons els diferents empresaris -hotelers, propietaris d’apartaments i comerciants- amb qui ha pogut parlar Altaveu, l’anunci es va fer Xavier Salines, director de negoci de Saetde, via videoconferència. I va caure, no ho neguen, com una autèntica bomba. I és que ja saben que l’estiu no és pas la temporada forta de la població fronterera, però els darrers anys, activitats com ara l’obertura del telecabina per pujar a les Abelletes ajudaven a trampejar-la dignament. I enguany hi havia expectatives elevades amb el tubbing.

Tot, però, està ara mateix a l’aire. La posició de Saetde, ara mateix, seria no obrir. Oficialment, no s’ha dit quin seria el motiu, però es té la sensació que tot seria una mena de tàctica del seu màxim accionista, Joan Viladomat, per pressionar el comú amb qui està en converses, justament, per la nova concessió de les pistes de la parròquia. Es creu que “la cosa no va bé” i que, ara mateix, la relació entre totes dues parts “és dolenta”.

De fet, els empresaris han volgut valorar positivament els “esforços” que els darrers anys s’han fet des de la societat per a l’estiu. Posen l’exemple del tubbing, que inicialment havia de ser una proposta únicament per només una part de l’any i, finalment “es va fer un de més complicat i més car”. Per això, apunten que “quan el Joan ha decidit fer això és perquè estar molt emprenyat”.

Si es confirma la decisió -en pocs dies ha d’haver-hi una nova trobada del consell econòmic i social-, s’alerta que la situació pot ser força perjudicial. Es poden perdre clients, però també reputació. “Hi ha molts propietaris d’apartaments que han fet promoció seguint aquestes activitats i tenen ja reserves; si els turistes venen i se senten enganyats, farà mal”, avisen.

Per això, ara mateix la inquietud és màxima entre bona part del teixit econòmic del Pas de la Casa. Es té clar que, si no hi ha activitats com els darrers estius, la temporada serà molt dolenta. Afirmen estar “decebuts”, ja que “el poc que tenim per atreure gent no hi seria”. I, per tant, “anirem cap enrere”. En tot cas, s’està a l’espera de si hi ha alguna possibilitat de reconduir una situació que, no amaguen, ara mateix els està fent perdre la son.

Comentaris (9)

Trending