Sorpresa al quart d’Ordino pel fre de Jover al trasllat de Medi Ambient al Casamanya

Des de la institució s’entén que la proposta de Govern era específicament ubicar-hi el ministeri i també dependències del comú i s’aferren a la carta enviada per Espot i les converses mantingudes amb ell el mes de novembre

Una imatge de l'antic Casamanya, al centre d'Ordino.
Una imatge de l'antic Casamanya, al centre d'Ordino. ALTAVEU MÈDIA

“No hi ha una finalitat tancada”. Aquestes han estat les declaracions del ministre portaveu, Eric Jover, a l’hora de ser preguntat pel futur de l’hotel Casamanya. Paraules que han causat una forta estupefacció i sorpresa al quart d’Ordino. Els seus responsables tenen clar que, justament, la decisió del passat dissabte va ser acceptar una proposta del cap de Govern: convertir l’edifici en la seu del ministeri de Medi Ambient i Agricultura. I amb aquesta intenció, han avisat, seguiran treballant.

De fet, un primer pas ja s’ha fet. Les diferents cartes comunicant la votació feta al consell de les talles ja s’han enviat: al cap de Govern, al cònsol i a la ministra de Cultura. Ara, es vol tenir una cita per començar a parlar del procés que ha de permetre primer rehabilitar l’immoble i, després, el seu ús. Un destí que, segons el que es va decidir dissabte, ha de ser albergar els respectius departaments tant de l’executiu com de la corporació parroquial.

Per això han causat sorpresa les paraules de Jover. El portaveu ha assegurat que no hi havia una finalitat tancada, tot i admetre que el ministeri tindria “un bon encaix” vista l’orientació de la parròquia. Les declaracions han generat certa inquietud, al mateix temps, però, que es deixa clar que es lluitarà perquè es faci realitat el que es va votar al ple del consell del quart.

L'antic hotel Casamanya.

Relacionat

Govern assegura ara que no té decidit traslladar el ministeri de Medi Ambient al Casamanya

I el que havia, llavors, sobre la taula estava clar. Tant a la reunió inicial mantinguda el nombre amb el cap de Govern, Xavier Espot, i les ministres de Medi Ambient i Agricultura i de Cultura, Sílvia Calvo i Sílvia Riva respectivament, com a la carta rebuda a inicis de mes, pel Casamanya hi havia una idea molt definida.

De fet, la missiva en qüestió indicava que es volia “donar un ús públic que pot consistir a dedicar l’edifici a les dependències del ministeri competent en matèria de Medi Ambient i Agricultura i de la conselleria de Medi Ambient del comú o qualsevol altre destí similar que es convingui”. Fos com fos, els integrants del quart tenien clar que el que es posava sobre la taula era el trasllat d’aquestes dependències administratives, més enllà que a terrenys annexes es pogués fer algun altre projecte.

L'hotel Casamanya.

Relacionat

El quart aposta pel ministeri de Medi Ambient i Agricultura per donar “ús públic” al Casamanya

Des del quart també s’ha indicat que es treballarà intensament per aquest objectiu. Es considera, de fet, clau per “poder salvar l’hotel”. Per això es va acceptar una proposta que ja apuntava que ni Govern ni comú pagarien cap lloguer per l’edifici. L’única condició de la institució parroquial era disposar d’un espai per a despatx i un altre com a sala de reunions un cop l’immoble s’hagi rehabilitat.

Comentaris (5)

Trending