Govern assegura ara que no té decidit traslladar el ministeri de Medi Ambient al Casamanya

Després que el consell de talles del quart d’Ordino acordés la cessió de l’antic hotel per ubicar-hi les dependències del departament que actualment comanda Sílvia Calvó, l’executiu manté que l’únic que està clar és que se li vol donar una utilitat pública

L'antic hotel Casamanya.
L'antic hotel Casamanya. Toni Solanelles

Allà on vaig dir blanc, ara dic negre. Si divendres i dissabte semblava clar que el ministeri de Medi Ambient i Agricultura, sempre que ho acceptés el quart, aniria a l’antic hotel Casamanya d’Ordino, ara que la vella institució local havia acordat que sí, que accepten que les dependències del departament que actualment comanda Sílvia Calvó s’ubiquin en aquell immoble, ara, el Govern diu que no hi ha cap decisió concreta presa més enllà de la voluntat clara de dotar d’una utilitat pública el deteriorat establiment hoteler.

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha sorprès aquesta tarda quan ha assegurat que “no hi ha una finalitat tancada” per a l’antic hotel Casamanya. Fins i tot en una carta, aparentment almenys, el cap de l’executiu, Xavier Espot, sol·licitava al quart poder disposar de l’establiment en desús per ubicar-hi el ministeri de Medi Ambient. Doncs Jover ha assegurat aquest dimecres que no.

L'hotel Casamanya.

Relacionat

El quart aposta pel ministeri de Medi Ambient i Agricultura per donar “ús públic” al Casamanya

Que “segurament hi tindria un bon encaix”, però que Govern “no ha acordat” que sigui el ministeri de Medi Ambient el que s’ubiqui al Casamanya. Que hi ha hagut converses per tal de destinar l’immoble a “una finalitat pública”. I que hi ha un acord ampli en “buscar aquesta finalitat pública”. Però això no passa únicament pel departament d’Agricultura i Medi Ambient.

Sia com vulgui, sembla que l’antic hotel Casamanya està perseguit per una maledicció. Demanat Jover si un geriàtric, encara que sigui de titularitat o gestió privada, en ser un servei públic, també podria encara anar en aquest espai que és propietat del quart d’Ordino, el ministre només ha respost que es pretén per al Casamanya “una finalitat pública en un sentit ampli”. I és que el cònsol d’Ordino, Josep Àngel Mortés, vol un geriàtric, sí o sí, al Casamanya. Fins i tot es podria posar noms i cognoms a l’empresa que l’explotaria.

Una imatge de l'antic Hotel Casamanya.

Relacionat

Govern proposa ubicar el ministeri d’Agricultura al Casamanya

I malgrat que el Govern va donar a entendre al quart que si se li cedia seria per al ministeri. Altres fonts també han assegurat que Espot i companyia no faran res imposat. Res que Mortés no acabi beneint. I la proposta del cònsol era fer encabir el ministeri i el geriàtric, i fins i tot unes dependències per al quart, en l’espai que ara ocupa el Casamanya. En fi, que el serial continua i, aparentment, continuarà.

Comentaris (2)

Trending