Govern proposa ubicar el ministeri d’Agricultura al Casamanya

El quart ha de decidir els pròxims dies entre aquesta opció, que agrada a una majoria dels membres de l’entitat, o la possibilitat que més agrada al cònsol de la parròquia, un geriàtric, sense descartar una fórmula híbrida

Comentaris

Una imatge de l'antic Hotel Casamanya.
Una imatge de l'antic Hotel Casamanya. Toni Solanelles

El futur de l’hotel Casamanya es podria desllorigar ben aviat. L’assemblea del quart d’Ordino ha de reunir-se properament amb l’objectiu de fixar, ara sí, un projecte per donar vida a l’emblemàtic edifici. Ara mateix, l’opció que més agrada seria la de convertir-lo en seu del ministeri d’Agricultura, com s’ha proposat des del Govern. Aquesta, però, no és la possibilitat que més convenç al cònsol major, Josep Àngel Mortés, que veuria de millor ull un geriàtric. Una tercera sortida seria analitzar si totes dues alternatives serien compatibles.

Després d’anys d’especulacions i propostes, ara sí que es veu la llum a final del túnel. En pocs dies, el quart ha de celebrar la seva assemblea general que, com apunten les fonts consultades, és qui té la paraula definitiva sobre el futur de l’antic hotel. I un dels punts de l’ordre del dia d’aquesta trobada ha de ser escollir entre els diferents projectes que s’han presentat.

Un d’ells l’ha fet arribar el Govern, ja elevada formalment, via carta. La idea és que el Casamanya es converteixi en la nova seu del ministeri d’Agricultura. La proposta seria, segons les fonts, la que més convenç, ara per ara, a una majoria important dels membres del quart. En canvi, no seria pas l’opció preferida del cònsol major. Mortés aposta més per ubicar-hi un geriàtric de gestió privada. De fet, la insistència del mandatari comunal en aquesta idea ha generat un cert malestar entre alguns dels integrants de l’entitat propietària de l’edifici.

L'hotel Casamanya.

Relacionat

Mortés confia a tancar durant el 2022 un projecte per ocupar l’hotel Casamanya

Des de l’executiu es vol poder fer realitat la seva idea, però també es vol evitar generar un enfrontament amb el comú. Així, en tot cas es vol que la proposta acabi convencent tothom, fet que no sembla, per ara, senzill tenint en compte que el mandatari està insistint molt amb la idea del geriàtric, provocant sorpresa, i fins i tot cert malestar, entre altres parts implicats en la qüestió.

Una alternativa que Mortés ha volgut posar sobre la taula seria una mena de solució híbrida. Es pensa que l’edifici és prou gran per albergar totes dues instal·lacions: ministeri i residència de padrins. I, fins i tot, complir un desig del quarts: tenir una sala que esdevingui la seva seu social i on puguin celebrar actes, entre altres, l’assemblea.

Aquesta opció híbrida comportaria aprofitar un terreny del costat l’edifici per al geriàtric i no traslladar les dependències del departament comunal d’Agricultura i Medi Ambient. Llavors la planta que quedaria alliberada en l’històric edifici, també s’empraria com a residència. Fonts properes a Govern, però, ja han volgut deixar clar que no hi estan d’acord en què, dins l’hotel, comparteixin espais ministeri i geriàtric.

La voluntat de Govern d’emprar el Casamanya ha quedat demostrada, també, en una de les esmenes presentades al pressupost pel 2022: un estudi sobre els possibles usos de l’edifici que es vol impulsar amb la partida que els grups de la majoria al Consell General -Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos- han presentat al text, que ara s’està tancant a la comissió de Finances.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending