Mortés confia a tancar durant el 2022 un projecte per ocupar l’hotel Casamanya

El cònsol major ordinenc ha afirmat que hi ha “diverses” iniciatives en “un curs important” i que espera puguin fructificar, sempre beneïdes pel quart, al llarg de l’any vinent

L'hotel Casamanya.
L'hotel Casamanya. G. P.

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, s’ha mostrat convençut que al llarg de l’any vinent es podrà tancar algun projecte per ocupar l’històric hotel Casamanya. Sense voler avançar quin podria ser, sí que ha assegurat que hi ha com a mínim un parell que “segueixen un curs important” i que podrien cristal·litzar en poc temps. Això sí, ha volgut remarcar que la decisió definitiva dependrà del quart, propietari de l’immoble. Els grups de la minoria, però, han rebut amb escepticisme l’anunci.

El Casamanya ha tornat a protagonitzar una nova sessió al comú ordinenc, en aquest cas la tradicional del dia dels Sants Innocents. Preguntat per l’estat de la qüestió, el cònsol major ha volgut mostrar-se “optimista” i ha indicat que confia que l’afer es pugui acabar de desllorigar al llarg del 2022. En aquest sentit, ha apuntat que “ara hi ha diverses propostes sobre la taula”, tot i que sense voler revelar-ne quines.

L'hotel Casamanya.

Relacionat

Primer apropament entre entitats per a donar-li sortida al Casamanya

El mandatari ordinenc sí que ha afirmat que “són projectes que es poden arribar a tancar”, a més, en un termini breu. “Tinc la convicció que algun es clourà l’any vinent”, ha afirmat, a la vegada que ha deixat clar que “ficarem tots els esforços perquè l’edifici tingui una utilitat i doni un valor afegit a la parròquia”. I ha volgut remarcar que “anem pel bon camí i segur que el que sigui acabarà aportant un benefici per a Ordino”.

Mortés, de fet, no ha amagat que, si això es compleix, es trauria una espina de sobre. “Si el podem tancar, me n’aniria molt content cap a casa perquè és un dels darrers projectes que ens falten per deixar la parròquia endreçada després de sis anys”. També ha deixat clar, però que la decisió final serà d’un quart amb el qual assegura “tenir bona relació”. I és que “ens reunim amb la junta de treball i amb les llevadores per presentar-los les propostes que hi ha”. Així, per exemple, i a preguntes de la consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó, ha descartat la possibilitat de fer un referèndum a la parròquia.

Una imatge de l'antic Hotel Casamanya.

Relacionat

“L’hotel Casamanya és propietat del quart d’Ordino, i seran ells qui decidiran”

Les afirmacions de Mortés no han acabat de convèncer, ni de bon tros, els consellers de les dues minories. Tudó ha apuntat que “sé que la relació amb el quart no és molt bona i no sé si tothom tira cap al mateix objectiu”. I això, ha alertat, pot ser un fre per trobar una solució amb un dels afers enquistats des de temps a Ordino. “Hi ha diferents projectes, però si cadascú tira cap on vol no arribarem a bon port”, ha apuntat. Per això, ha reclamat que tots “mirem pel bé de la parròquia”.

Per la seva banda, el representant de X Ordino, Enric Dolsa, ha estat directe, amb una clara referència al fet que el comú s’hagi celebrat el dia dels Sants Innocents. “Ho deu haver dit per la festivitat en la qual estem”, ha indicat en ser preguntat per la premsa. I és que, ha volgut recordar, “fa sis anys i estem igual”.

Comentaris (2)

Trending