“L’hotel Casamanya és propietat del quart d’Ordino, i seran ells qui decidiran”

El cònsol major defensa que la decisió final recau sobre l’agrupació, i que el comú únicament demana que, el que sigui que es faci amb l’edifici, aporti un valor afegit a la parròquia

Una imatge de l'antic Hotel Casamanya.
Una imatge de l'antic Hotel Casamanya. Toni Solanelles

Nombroses possibilitats s’han obert en els últims mesos per donar-li, per fi, una sortida al deixat i històric hotel Casamanya d’Ordino. Les converses entre ambdues entitats es mantenen, sobretot, per poder escollir la millor solució per a l’edifici. Així i tot, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, defensa que “la decisió final és del quart”.

El propietari és qui, evidentment, acabarà fent el que consideri amb l’edifici. Una escola Montessori, una residència per a la gent gran, un establiment comercial o qualsevol de les propostes que s’han fet i que, de moment, estan en l’aire. Així com la possibilitat de vendre l’antic hotel, una de les més complicades, però que també és una sortida. Front això, Mortés indica que “l’únic que demana el comú és que el que s’emplaci a l’edifici aporti un valor afegit a la parròquia”.

El cònsol també explica que “volem que, com més aviat millor, es trobi una solució per tal d’ubicar qualsevol activitat que sigui beneficiosa per Ordino”. Puntualitza que, “tot el que sigui des d’aquest punt de vista, donarem suport al màxim”. A més, explica que no es té cap preferència per cap de les possibilitats que es plantegen o s’han plantejat en els últims mesos, “el quart serà qui decidirà si es vol arribar a una venda o si es vol fer una concessió”.

Una imatge de l'antic Casamanya, al centre d'Ordino.

Relacionat

Ordino reclama una solució per al Casamanya i, si pot ser, amb una vocació social per a la parròquia

En aquest aspecte, sembla que veïns i comú van de la mà, reclamant una solució que sigui beneficiosa per a tots i que, sobretot, aporti un valor principalment social a la parròquia. De moment, les propostes han tingut nombroses anades i vingudes, i sembla que cap de totes acaba de tenir el beneplàcit de totes les parts implicades, condemnant així la decisió a allargar-se encara més en el temps. “El tema més important és poder arreglar l’edifici, fa més de 20 anys que està molt malmès, i volem que es faci una actuació aviat. Després ja es veurà quina activitat s’emplaça”, apunta Mortés.

 

 

Comentaris (4)

Trending