Ordino reclama una solució per al Casamanya i, si pot ser, amb una vocació social per a la parròquia

Una escola o una residència per a la gent gran són les dues propostes més apreciades per un veïnat que fora de micròfon no s’estalvia retrets al quart, que considera una institució anacrònica, i també a la possibilitat que l’antic hotel hagi de servir per facilitar habitatge a investigadors de Grifols

Una imatge de l'antic Casamanya, al centre d'Ordino.
Una imatge de l'antic Casamanya, al centre d'Ordino. ALTAVEU MÈDIA

Els veïns d’Ordino reclamen que d’una vegada per sempre, totes les institucions implicades, d’una manera o altra, en la resolució del ‘cas Casamanya’ trobin una solució raonable i que permeti tornar la vida a l’antic hotel Casamanya. A més a més, i sempre que es pugui, la predilecció és que l’establiment pugui tenir una utilització sòcio-cultural. En aquest sentit, que pugui acollir una escola o que pugui esdevenir una residència de la gent gran o algun equipament per als joves de la parròquia és el que més ben valorat estaria.

L’equip d’Altaveu Mèdia ha estat fent els darrers dies un sondeig entre veïns de la parròquia. La interpel·lació entre els residents deixa clar el temor que hi ha entre molts ells a expressar segons què. En certa manera es té clar que hi poden haver massa interessos ocults en la resolució del futur, de la destinació de l’antic hotel, que pateix un sever deteriorament malgrat que la seva estructura no defalleix, però sí molts dels seus aparells no fonamentals. El veïnat, lluny del micròfon, no s’estalvia crítiques al quart, que considera en gran mesura una institució anacrònica, i a la manca d’entesa que aparentment hi pot haver entre aquesta institució i el comú.

Sobre la taula, hores d’ara, hi ha la possibilitat de venda l’immoble, malgrat que legalment no és gens fàcil. En aquest sentit, s’està buscant la solució pertinent per fer-ho possible. Si és que finalment aquesta decisió majoritària entre els integrants del quart és la que definitivament es tira endavant. Però encara no està clar. Si es ven l’immoble, la intenció seria fer-ho als promotors de l’escola sota el mètode educatiu Montessori, que s’han interessat per l’edifici. També hi ha sobre la taula una oferta per tal que les antigues cotxeres de l’hotel acullin un centre comercial abanderat per la franquícia Carrefour.

Una imatge de l'antic Hotel Casamanya,

Relacionat

L’opció de convertir el Casamanya en residència per a la gent gran torna a posar-se damunt la taula

Aquesta possibilitat és rebutjada per molts dels veïns de la parròquia, perquè ja sia que són propietaris de comerços, de botigues, o ja siguin veïns de tota la vida que tenen molt clar que el comerç de proximitat pot morir ‘per culpa’ de les grans distribuïdores, prefereixen que no hi aterri cap centre comercial. També hi ha un refús, i aquest encara més unànime, a la possibilitat que es converteixi l’establiment ara en desús en habitatges per als investigadors de Grifols. La proposta es troba del tot fora de lloc. En aquest sentit, molts dels consultats són clars. Si la gent del país no troba habitatge, només faltaria que es facilités als que vénen de fora.

Finalment, el que sí que es veuria de molt bon ull és la possibilitat darrerament represa, encara que caldrà veure que fins on pot arribar, d’adequar l’antic Casamanya com a residència per a la gent gran. La proposta que defensen almenys una part significativa quant a ‘pes social’, però no pas majoritària, dels membres del quart d’Ordino ja s’ha fet arribar al ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. S’espera un retorn conscients, però, que no serà gens fàcil que el Govern vulgui tirar endavant aquest projecte. Vulgui, o pugui.

Comentaris

Trending