L’opció de convertir el Casamanya en residència per a la gent gran torna a posar-se damunt la taula

Hi ha tanta diversitat de parers entre els membres del quart d’Ordino i hores d’ara sembla legalment tan difícil poder alienar l’antic hotel que qualsevol projecte que es vulgui tirar endavant sembla condemnat a embarrancar-se

Una imatge de l'antic Hotel Casamanya,
Una imatge de l'antic Hotel Casamanya, Toni Solanelles

L’antic hotel Casamanya d’Ordino podria esdevenir una residència per a la gent gran. La proposta no és nova. Però feia temps que estava aparcada. En el marc del debat que tenen els membres del quart ordinenc, propietari de l’immoble, sobre el futur del bé, que forma part del catàleg inventariat de béns d’interès cultural, alguns dels integrants de l’esmentada institució han tornat a posar la possibilitat sobre la taula. I l’haurien dut al ministeri de Salut -o tenen intenció de fer-ho- perquè avaluï aquest escenari.

Hi ha tanta diversitat de parers entre els membres del quart d’Ordino i hores d’ara sembla legalment tan difícil poder alienar l’antic hotel que qualsevol projecte que es vulgui tirar endavant sembla condemnat a embarrancar-se. A més, qualsevol proposta en ferm que hi ha damunt la taula exigeix una confidencialitat que fa que en alguns moments el diàleg entre les parts intervinents sigui molt complicada, segons les diverses fonts consultades.

Una imatge de l'antic Hotel Casamanya,

Relacionat

Divisió al quart d’Ordino sobre la hipotètica ‘cessió’ de l’Hotel Casamanya pel projecte Grifols

El que és clar, segons els consultats, és que la majoria dels integrants del quart estan a favor de vendre l’immoble. Però el fet d’estar inventariat ho impossibilita, com hauria quedat clar amb un contacte fet amb la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva. Això no treu que s’estigui estudiant la via legal per poder ‘descatalogar’ el bé i, d’aquesta manera, convertir-lo en alienable. La possibilitat no és fàcil i té detractors.

Ofertes en ferm hi ha la dels promotors d’un centre escolar amb el mètode Montessori i la del centre comercial Carrefour a les antigues cotxeres

Encara que els que s’oposen a la venda són minoria, són molt persistents, segons les fonts. I no veuen gens clar ni gens bé vendre l’històric hotel en desús. Però els promotors del centre escolar amb el mètode Montessori, que són els que més interès haurien mostrat per l’immoble, tenen clar que o bé compren el bé o no fan l’operació. I aquesta és la proposta que més satisfà la majoria dels integrants del quart.

També en ferm hi ha l’oferta d’un grup empresarial andorrà per tal d’ubicar a les antigues cotxeres de l’hotel un establiment comercial abanderat per Carrefour. Caldria veure si el projecte escolar i el de l’hipermercat són compatibles. Però la impossibilitat, ara per ara, de poder vendre el bé manté encallat tot plegat. L’opció de convertir l’immoble en residència per als futurs investigadors del laboratori de Grifols sembla haver perdut força per molt que en un moment donat el cònsol de la parròquia, Josep Àngel Mortés, hagués comentat la possibilitat com gairebé un fet.

I en aquest marc és quan rebrota l’opció de la residència per a la gent gran, que una part del quart considera que de ser factible probablement faria el consens amb el conjunt d’integrants en tractar-se d’un projecte de l’àmbit sociosanitari que seria ben vist alhora que és necessari ja no només per a Ordino sinó per al conjunt del país. D’aquí que es vulgui valorar amb el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, alhora de la parròquia, la viabilitat de la proposta.

Etiquetes

Comentaris

Trending