Divisió al quart d’Ordino sobre la hipotètica ‘cessió’ de l’Hotel Casamanya pel projecte Grifols

Els integrants de la institució parroquial han d’analitzar aquest dimarts la proposta de convertir l’immoble en una residència per als investigadors del centre de recerca mentre el ‘secretisme’ sobre la reunió de dimecres alimenta més dubtes

Una imatge de l'antic Hotel Casamanya,
Una imatge de l'antic Hotel Casamanya, Toni Solanelles

La possibilitat que l’antic Hotel Casamanya pugui convertir-se en residència per als científics que en el futur treballin en el centre de recerca que Grifols projecta a Ordino causa expectació i un cert rebombori entre els integrants del quart ordinenc, titular de l’immoble. Hores d’ara hi hauria divisió sobre la conveniència de posar l’edifici a disposició de la proposta que pretén impulsar la multinacional farmacèutica de comú acord amb el Govern a través d’Actua.

A partir d’aquest dimarts s’hauria de mirar de consensuar una posició comuna al quart. Hi ha prevista una reunió, en la qual també haurien d’assistir representants de l’administració -sigui comunal o estatal-, per donar més elements i informació sobre el projecte i que es pugui avaluar amb coneixement de causa i, d’aquesta manera, arribar a un acord en relació amb el futur de l’Hotel Casamanya. Ara mateix no se sap obertament el posicionament dels homes forts del quart, dels qui mouen els fils tinguin o no tinguin càrrec formal.

Un laboratori d'investigació de Grífols.

Relacionat

Els neguits sobre el projecte de Grifols a Ordino porten el Govern a convocar una reunió informativa

Però tranquil·litat no n’hi ha. Tampoc a l’administració. El fet que hagi transcendit la celebració d’una reunió informativa, inicialment prevista per aquest dimecres, sobre el projecte, està comportant més neguit que una altra cosa. De fet, segons diverses fonts, ara mateix la celebració d’aquesta trobada que es preveia híbrida -presencial sota demanda per a ciutadans d’Ordino i previsió de connexions telemàtiques per a la resta- estaria en ‘stand by’. La promoció primera correspondria a Govern i el comú faria suport en la gestió de la mateixa.

De fet, aquest doble ‘filtre’ s’evidencia en la targeta telemàtica que anuncia la reunió. Però els contactes que hi apareixen ‘no funcionen’. L’adreça electrònica visc@andorra.ad no rep els missatges -els retorna assegurant que o l’adreça no és vàlida o la bústia està massa plena com per rebre nous correus- mentre que el telèfon per reservar seient per a l’assistència, corresponent a l’Oficina de Turisme d’Ordino, tampoc no serveix de gran cosa. De fet, ningú està al corrent oficialment de l’existència de la trobada.

La targeta telemàtica que serveix per convidar a l'acte.

Relacionat

Només els veïns d’Ordino podran assistir presencialment a la reunió sobre Grifols

La gestió de tot plegat sols fa que alimentar dubtes i donar ales a aquells que veuen el projecte i l’aterratge hipotètic de Grifols al Principat amb molt de rezel. El secretisme amb què s’estan duent a terme els preparatius d’una trobada equivalent a una reunió de poble topen frontalment amb la transparència que hauria de presidir aquesta mena d’actes. I encara fan penjar més interrogants damunt un projecte que, clar i impol·lut, hauria de ser una bona cosa per al país.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending