Només els veïns d’Ordino podran assistir presencialment a la reunió sobre Grifols

La convocatòria mig d’amagatotis genera encara més dubtes sobre el projecte de recerca sobre qüestions d’immunitat que s’hauria d’ubicar al Prat de la Farga

La targeta telemàtica que serveix per convidar a l'acte.
La targeta telemàtica que serveix per convidar a l'acte. ARXIU

Només els veïns d’Ordino, i encara aquells que se n’assabentin, tindran l’oportunitat d’assistir presencialment a la reunió informativa sobre el projecte de centre de recerca que Grifols pretén impulsar amb la col·laboració d’Actua al Prat de la Farga. El secretisme amb què s’està muntant tot, quan sols falten tres dies per a la celebració de la trobada, encara envolta de més interrogants l’aterratge de la multinacional farmacèutica.

El que havia de ser una gran iniciativa per a la parròquia d’Ordino i el conjunt del país, cada dia que passa genera més dubtes. Hores d’ara, almenys formalment, no hi ha una convocatòria oficial de la reunió informativa. No hi és formal però sí que alguns ‘targetons’ telemàtics s’han fet córrer. En principi, entre un suposat públic potencial reduït. El fet que els enviaments s’hagin acabat ‘obrint’ ha possibilitat que es ‘descobrís’ l’existència de la reunió informativa.

Un laboratori d'investigació de Grífols.

Relacionat

Els neguits sobre el projecte de Grifols a Ordino porten el Govern a convocar una reunió informativa

La trobada la impulsa el Govern a través de l’àrea de Participació Ciutadana que comanda el fins fa poc secretari d’Estat Marc Pons. El comú d’Ordino dóna suport a la iniciativa. Però ni una institució ni l’altra no han fet cap convocatòria formal. De fet, segons que ha pogut constatar l’Altaveu, ni tan sols els representants de l’oposició, sigui a nivell parlamentari o comunal, no tenien constància de l’acte fins que ha començat a circular el targetó. La consellera general Carine Montaner, l’única que es va abstenir en la votació sobre les modificacions legislatives necessàries per possibilitar suposadament l’aterratge de Grifols a Ordino, ha estat la primera en manifestar públicament el seu malestar per com s’està gestionant l’acte.

Ja se li ha deixat clar que no podrà acudir presencialment a la reunió en no ser veïna d’Ordino. Ara, sí que ho podrà fer telemàticament a través de l’enllaç que se li facilitarà. Montaner ha explicat que no sembla de rebut que sobre un projecte de tanta envergadura només es permeti l’accés als veïns de la parròquia. I ha lamentat que ni tan sols sent representant de la ciutadania pugui fer acte de presència en la reunió. La parlamentària no adscrita ha recordat que té “moltes preguntes a fer” i que el rol que li pertoca fer, justament, és interpel·lar els responsables governamentals per aclarir dubtes.

Comentaris (4)

Trending