Els neguits sobre el projecte de Grifols a Ordino porten el Govern a convocar una reunió informativa

Els membres del quart ordinenc mantenen contactes diversos per decidir sobre el futur de l’Hotel Casamanya, que d’una banda podria convertir-se en residència per als investigadors del futur centre de recerca i també podria acollir un supermercat

Un laboratori d'investigació de Grífols.
Un laboratori d'investigació de Grífols. ARXIU

Els neguits sobre el projecte de centre de recerca que la multinacional farmacèutica Grifols vol desenvolupar a Ordino han portat el Govern a convocar una reunió informativa. L’objectiu és explicar la proposta de la companyia de matriu catalana i, alhora, poder fer visible un suposat aval ciutadà al projecte. Diversos veïns de la parròquia han reconegut que hi ha “molts dubtes” i “força debat”, però que “hi ha poca valentia per organitzar-se i adoptar una posició contundent”.

En tot cas, l’executiu, amb el suport del comú d’Ordino, voldria tallar de rel qualsevol possible debat contrari a la instal·lació de Grifols a Ordino. D’aquí que s’hagi organitzat una reunió que, ara per ara, ha tingut poca difusió. Està prevista per a dimecres vinent, 2 de juny, a partir de les 9 de la nit al Centre de Congressos de la parròquia. L’acte serà híbrid, amb el benentès que tant s’hi podrà assistir de manera presencial com es podrà seguir l’esdeveniment de manera telemàtica. L’aforament presencial és limitat, i per poder ser present a la reunió informativa cal reservar localitat al telèfon 878 173. Així mateix, enviant un correu a visc@andorra.ad es podrà seguir l’acte de manera telemàtica i, eventualment, fins i tot participar-hi.

L’aforament presencial és limitat, i per poder ser present a la reunió informativa cal reservar localitat al telèfon 878 173. Així mateix, enviant un correu a visc@andorra.ad es podrà seguir l’acte de manera telemàtica i, eventualment, fins i tot participar-hi

Tal i com ha pogut constatar l’Altaveu, almenys ara per ara, la convocatòria de l’esmentada reunió s’està fent de manera molt discreta i limitada. Tot i això, ja fa alguns dies que està clar que es volia dur a terme aquesta reunió atès que l’ACCO ja havia reservat la sala d’actes per aquesta reunió. A Ordino també hi ha expectació sobre la decisió que pugui adoptar el quart ordinenc en relació a la proposta que l’Hotel Casamanya es pugui convertir en una residència per als investigadors del centre de Grifols i que les cotxeres de l’antic establiment hoteler puguin acollir un supermercat.

Fonts veïnals consultades han assegurat que l’anunci de l’aterratge de Grifols al Prat de la Farga ha generat molta expectació a la parròquia. Però també hi ha molts dubtes tot i partint de la base que una firma del nivell de la multinacional farmacèutica difícilment se la jugaria a fer qualsevol maniobra no adequada. Ara bé, “els grups de WhatsApp bullen”, asseguren les fonts, que, no obstant això, també deixen clar que “la ciutadania en general és molt covard i no hi ha ningú capaç de posar el crit al cel o exigir explicacions clares”. Les mateixes fonts afirmen que sent conscient d’aquest rum-rum, el Govern hauria optat per anticipar-se i protagonitzar una reunió informativa que miri de fer callar la rumorologia.

WhatsApp Image 2021 05 30 at 12.09.22
 
 

Més enllà del nivell de seguretat (i de risc)que tindrà la futura instal·lació ordinenca, sobre la taula, asseguren les fonts, hi ha molts interrogants. Per exemple, quin tipus de recerca o d’investigació es durà a terme al centre que Grifols projecta amb una inversió de 25 milions. Les darreres notícies aparegudes sobre el suposat nivell d’endeutament de la companyia tampoc no haurien ajudat a esvair dubtes. ¿Hi ha algun interès amagat d’ordre econòmica o fiscal que animi Grifols a aterrar a Andorra?, és un altre dels dubtes que cuegen igual com el fet de saber si lligat al centre de recerca, vinculat d’una manera o altra a aquest projecte, hi ha també un projecte immobiliari.

Comentaris (10)

Trending